Motorrijder (51) in levensgevaar na zware crash langs Natiënlaan: slachtoffer wordt dertig meter weggeslingerd

Het ongeval met de motorrijder gebeurde langs de Natiënlaan.
Jan Van Maele Het ongeval met de motorrijder gebeurde langs de Natiënlaan.
Op de N49 Natiënlaan, op de grens van Damme en Knokke-Heist, is woensdagavond rond 22 uur een zwaar ongeval gebeurd. Een 51-jarige motorrijder uit Damme, die in de richting van Maldegem reed, kwam op de brug over de Damse Vaart ten val en belandde in de middenberm in de tegengestelde rijrichting. De hulpdiensten troffen hem dertig meter verder aan. 

De klap moet hevig zijn geweest, want de man werd over de vangrail gekatapulteerd. Zijn motor bleef in de richting van Maldegem liggen, terwijl de man zelf dertig meter verder belandde in de middenberm. De omstandigheden waarin het ongeval gebeurde, zijn nog onduidelijk. Vast staat dat er geen andere voertuigen betrokken waren. Er werd geen verkeersdeskundige aangesteld. 

De 51-jarige motorrijder, vader van een dochter, kreeg ter plaatse lange tijd de nodige verzorging en werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar vecht hij voor zijn leven. De brandweer kwam met signalisatie om de beide rijrichtingen af te zetten, terwijl de politie het onderzoek voerde. Door het late uur was de verkeershinder beperkt. 

Het ongeval met de motorrijder gebeurde langs de Natiënlaan.
Jan Van Maele Het ongeval met de motorrijder gebeurde langs de Natiënlaan.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erwin De Mulder

    Gladheid mogelijke oorzaak?Verraderlijk weer deze tijd van het jaar !Dus voorzichtig rijden is de boodschap,helaas kun je niet altijd alles voorzien.