Meer weten over ooievaars in onze contreien? Lees het nieuwe boek van Kris Struyf

Het boek ‘Ooievaars zonder grenzen’.
rv Het boek ‘Ooievaars zonder grenzen’.
In zijn boek ‘Ooievaars zonder grenzen’ beschrijft uitgeweken Knokke-Heistenaar Kris Struyf de terugkeer van de ooievaar naar onze streken. 

Als bioloog werkte Kris zowel in Planckendael, de Zoo Van Antwerpen als in het Zwin Natuur Park. Tientallen jaren bestudeerde Struyf ooievaars en hij ringde meer dan duizend ooievaarsjongen. In zijn voorwoord brengt de auteur nog eens expliciet hulde aan ereburgemeester Graaf Léon Lippens, de oprichter van het oudste natuurreservaat van België, met eveneens de oudste ooievaarskolonie van ons land. 

Auteur en bioloog Kris Struyf.
rv Auteur en bioloog Kris Struyf.

“Het gaat over een periode van 30 jaar leven en werken mét en voor ooievaars, waarvoor ik mij kon baseren op enkele dozen met archiefmateriaal die verscheidene verhuizingen hadden overleefd. Ik had steeds veel bijgehouden in verband met het ooievaarsproject: dia’s, foto’s, video-opnamen, notities, verslagen, krantenartikels, tijdschriften, dagboekverslagen...”, zegt Kris Struyf. 

De uitgave kan je bestellen in de boekhandel en is ook vanaf 26 mei te verkrijgen in de Zwinshop in het Zwin Natuur Park.