Luisterboek ten voordele van de vrienden van Briek (6)

MAMA SCHRIJFT ZELF SPANNEND KERSTSPROOKJE

Tekenaar Jietse Pauwaert en mama Elke De Bree met Briek en Warre.
Foto Proot Tekenaar Jietse Pauwaert en mama Elke De Bree met Briek en Warre.
Elke De Bree (34) en Jean Michel Torresan (34) uit Knokke hebben een prachtig hoorspel gemaakt, 'De Kerstvloek'. De opbrengst van de verkoop gaat naar de organisaties die hun 6-jarige zoontje Briek in het verleden geholpen hebben. Want Briek lijdt aan een zeldzame aandoening met motorische en mentale achterstand tot gevolg.

Wie nog een origineel geschenk voor de eindejaarsfeesten zoekt, heeft er volgende week een leuke optie bij. Het hoorverhaal 'De Kerstvloek' vertelt het verhaal van een jonge prinses die op de dag van haar 17de verjaardag wordt vervloekt door de boze heks uit het dorp, want de heks had geen uitnodiging voor het feest gekregen. De prinses - geboren op kerstochtend - zal een jaar later op 25 december getroffen worden door een sneeuwvlokje, waardoor haar hart in een ijsklomp zal veranderen en ze zal sterven. "Dan schaffen we de kerstperiode maar af", redeneert de koning. Wat volgt is een spannend verhaal over een dorp die alles doet om de vloek ongedaan te maken en het meisje te redden.

Geen liedje meer

"Het is een heel leuk en zelfs grappig verhaal geworden", zegt Elke De Bree trots. De vrouw uit Knokke schreef het scenario volledig zelf en liet een groep vrienden de stemmetjes inspreken. De muziek is van Thijs De Bree. "We wilden eerst een bestaand verhaal gebruiken, maar we vonden geen geschikt sprookje, dus besloot ik om zélf aan de slag te gaan." Het resultaat is bijzonder knap. Een uur lang bouwt de spanning op tot het einde. Wordt de prinses gered of niet? Dat is de grote vraag. "Ik zal nog niet verklappen hoe het eindigt. Maar oké, het is natuurlijk een sprookje voor de kerstperiode. Mensen kunnen het waarschijnlijk wel al raden", lacht Elke. Vorig jaar bracht het koppel een kerstsingle uit voor het goede doel. "Maar opnieuw een liedje maken, wilden we niet. Het moest iets origineels zijn. En kijk: ik denk wel dat het ons gelukt is", aldus Elke, zelf grote fan van de boeken van 'Het Geluidshuis', waarbij bekende Vlamingen met hun stem de personages vertolken.

Brick by Brick

Met het verhaal mikt het koppel vooral op jonge koppels met kleuters. Om het plaatje extra aantrekkelijk te maken, zit er bij 'De Kerstvloek' ook een boek met tekeningen van de vriend des huizes, Jietse Pauwaert. "Die zijn volledig afgestemd op het verhaal, een leuk extraatje", zeggen Elke en Jean Michel. Het pakket kost 20 euro. De opbrengst gaat integraal naar Brick by Brick, de vzw van het koppel. Hun zesjarige zoontje Briek kampt met een zeldzame aandoening met motorische en mentale achterstand tot gevolg. "Met ons hoorspel steunen we de organisaties die Briek in het verleden hebben geholpen en opgevangen. Zij verdienen alle lof."


Voor meer informatie kan je terecht op de Facebookpagina 'Brick by Brick'.