Lippens roept op om niet naar Knokke te komen dit weekend: “We zaten vandaag tegen code rood aan. Er kan niet nog meer volk bij”

Leopold Lippens roept op om niet naar Knokke-Heist te komen en al zeker niet met de trein.
Benny Proot / Joel Hoylaerts Leopold Lippens roept op om niet naar Knokke-Heist te komen en al zeker niet met de trein.
Leopold Lippens, burgemeester van Knokke-Heist, roept op om dit weekend niet naar de kust te reizen. “We zaten vandaag tegenaan de grens van code rood op de druktebarometer. Er kan niet nog meer volk bij”, zegt Lippens. Er kunnen zelfs dagbezoekers geweigerd worden als het te druk is. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Burgemeester Lippens ziet de voorspelde drukte voor dit weekend niet zitten. Hij roept op om niet naar de kust te reizen. “Het heeft geen zin om naar hier te komen en dan opeengepakt op het strand te zitten. Als het nog drukker wordt, kunnen de afstandsregels niet meer gegarandeerd worden. De politie zal toeristen begeleiden naar minder drukke stranden buiten het centrum als het ergens vol zit. Er kunnen zelfs dagtoeristen geweigerd worden”, aldus Leopold Lippens. 

“Wie zich niet aan de regels federale en lokale regels houdt, vliegt er meteen uit. De politie zal streng optreden en beboeten bij overtredingen", zegt de burgemeester. Hij roept ook op om niet met de trein te komen. “Wie dat tóch doet, wordt ten stelligste opgeroepen om alle maatregelen te respecteren. Ook in de stations zal de politie hard controleren”, besluit hij.