Exclusief voor abonnees

Leopold Lippens praat aan de vooravond van zijn feest: “Nationale politiek? Veel blabla, maar voor de rest ...”

Burgemeester Leopold Lippens.
Joel Hoylaerts / Photo News Burgemeester Leopold Lippens.
“De nationale politiek? Niks voor mij. Wat gebeurt daar? Veel blabla, maar voor de rest…” Aan de vooravond van zijn grote viering blijft Leopold Lippens (78), 40 jaar burgemeester van Knokke-Heist, zijn heerlijke zelve. Direct en onverstoorbaar. “Dat feest had voor mij niet gemoeten, maar eerlijk is eerlijk: ik ben iedereen wel enorm dankbaar”, vertelt Lippens, die nog niet aan stoppen denkt. “Misschien ga jij wel eerder met pensioen dan mij.”

Neen, een gesprek met Leopold Lippens verveelt nooit. Zaterdagmiddag wordt een groot volksfeest georganiseerd en als de weergoden de graaf gunstig gezind zijn, worden duizenden inwoners van ‘zijn’ Knokke-Heist verwacht. Een volksfeest inclusief afterparty voor de man die de voorbije 40 jaar Knokke-Heist maakte tot de mondaine kustplaats die ze vandaag is. Een politieke kleur heeft hij al die jaren niet ingenomen. Een christelijke liberaal, omschreef hij zichzelf ooit. Doorheen die 40 jaar was enige animo nooit veraf met de graaf in de buurt. “Maak daar maar 50 jaar van, hé. Ik ben eigenlijk in 1969 met politiek begonnen. Al was het de eerste jaren als schepen”, zet Lippens meteen de puntjes op de i.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jef Denijs

    Ik heb het niet zo voor Lippens, maar ditmaal moet ik hem 100% gelijk geven.

  • patrick morel

    Je bent er voor of er tegen maar in Knokke betaal je geen gemeentebelasting. In veel gemeenten betaal je 7% en meer gemeentebelasting en ze hebben daar toch een grote schuld opgebouwd. Wat is het geheim.