Lakeside Paradise haalt wereldtop wakeboarden naar Knokke-Heist

Lakeside Paradise haalt de wereldtop wakeboarden naar Knokke-Heist.
rv Lakeside Paradise haalt de wereldtop wakeboarden naar Knokke-Heist.
Lakeside Paradise organiseert op zaterdag 4 en zondag 5 april een belangrijke wakeboardwedstrijd, in samenwerking met het gemeentebestuur van Knokke-Heist en Red Bull. “Het wordt een 4-sterrenwedstrijd, wat betekent dat het een World Cup-manche is. Alleen het EK en het WK zijn hoger genoteerd”, zegt Frank Vanleenhove enthousiast. 

Momenteel zijn er voor de Lakeside Paradise Cold Water Classic  55 riders ingeschreven, met 10 verschillende nationaliteiten, onder meer uit de VS, Israel, Polen en uiteraard ook België. “Het is belangrijk dat onze eigen jeugd en lokale wakeboarders hun kansen kunnen wagen”, zegt Frank Vanleenhove.  De bedoeling van een 4-sterrenwedstrijd is om punten te scoren om een kwalificatie voor EK of WK af te dwingen. De Cold Water Classic is de allereerste wedstrijd en eveneens start van het nieuwe seizoen.  Voor deze wedstrijd wordt ‘equal prize money’ gehanteerd. Dat wil zeggen dat de prijzenpot van 5.000 euro gelijk verdeeld wordt onder de deelnemende dames en heren. Bij de heren is de top 4 van de wereld al zeker aanwezig. 

Internationale aandacht

De wedstrijdleiding is in handen van de IWWF (International Wakeboarding & Waterski Federation). Er wordt speciaal voor de wedstrijd een zevenkoppige internationale jury ingevlogen. “De wedstrijd wordt internationaal gevolgd en zal heel wat pers en kijklustigen op de been brengen vanwege het gegarandeerde spektakel”, zegt Vanleenhove. Momenteel staat er geen enkele andere 4-sterrenwedstrijd op de kalender van 2020. 

Gratis toegang

De toegang voor toeschouwers is gratis. Ze kunnen plaatsnemen rondom het meer, op speciaal voorziene tribunes aan de waterkant. Op een enorm ledscherm kunnen de resultaten gevolgd worden. Op zaterdagavond is er de Cold Water Party met DJ Gio waarop alle riders hun opwachting maken en iedereen welkom is. Ook daar is de toegang gratis.