Knokke-Heist pakt uit met kunstzinnige rondleiding met culinaire tussenstops in ... golfkar voor 22 personen

Sculpture link Knokke: ook dit jaar zullen er heel wat kunstwerken te bezichtigen zijn
Benny Proot Sculpture link Knokke: ook dit jaar zullen er heel wat kunstwerken te bezichtigen zijn
Knokke-Heist pakt komende zomer uit met een volledig vernieuwde Art Tour. In een elektrische golfkar voor 22 personen worden groepen urenlang rondgeleid langs de hedendaagse beeldhouwkunsten en kunstgaleries die de gemeente rijk is. Tussendoor zijn er verschillende culinaire stops voorzien. “Het gaat om een proefproject, waarbij we de oude rondleidingen met treintjes naar een hoger niveau tillen”, zegt schepen van Toerisme Anthony Wittesaele (GBL). 

De passie voor schoonheid zit er in Knokke-Heist traditioneel ingebakken. Om de combinatie van shopping, culinair genot én kunst nog beter in de verf te zetten, pakt de gemeente komende zomer uit met een ART Tour. Met een nieuwe elektrische ‘citymobiel’ (golfkar in de volksmond) maak je tijdens de rit - die al snel 2,5 uur duurt - op een stille en duurzame manier kennis met dit alles. Een enthousiaste gids neemt de geïnteresseerden mee op een ontdekkingstocht waar de deelnemers oog in oog komen te staan met hedendaagse beeldhouwkunst en het groot aantal kunstgaleries waar Knokke-Heist voor gekend is. Tijdens de culinaire stops kunnen ze zich laten verwennen met onder andere champagne en chocoladecreaties. 

De nieuwe veiligheidspost is één van de bezienswaardigheden tijdens de rit
Benny Proot De nieuwe veiligheidspost is één van de bezienswaardigheden tijdens de rit

Volledig elektrisch 

“De ART Tour is een nieuwe, verrassende manier om onze badplaats te leren kennen”, zegt schepen van Toerisme Anthony Wittesaele (GBL).  “Kunst, gastronomie, shopping en strand komen samen in een unieke ervaring.”  Met zes rondritten per week vormt ART Tour een belangrijk onderdeel van het zomerprogramma van Knokke-Heist. Kunst speelt daarin traditioneel een cruciale rol, met een vast aanbod van bijna 90 kunstgaleries, het bekende ART Weekend eind juni, de openluchtexpositie ‘Sculpture Link’, de kunstbeurs ‘Art Nocturne’, de kunstinstallatie van Guillaume Bijl in het Zwin Natuur Park en het grote aanbod aan (klassieke) concerten en optredens. Het is dan ook niet voor het eerst dat de gemeente uitpakt met rondleidingen die gericht zijn op kunst. In het verleden reed al een toeristisch treintje rond door de badplaats. “Dat was nogal vervuilend en eigenlijk niet meer van deze tijd”, zegt schepen Wittesaele. “De nieuwe citymobiel is volledig elektrisch en dus een pak beter voor het milieu. Voorlopig gaat het om een proefproject waarbij we zullen kijken hoe alles verloopt.” 

Kunst vormt al een jarenlange traditie in het straatbeeld van Knokke-Heist
KOS Kunst vormt al een jarenlange traditie in het straatbeeld van Knokke-Heist

Wereldprimeur

De elektrische ‘City Mobile’ voor 22 personen is bovendien een absolute wereldprimeur. Golfkarretjes maken al jaren deel uit van het straatbeeld in Knokke, maar speciaal voor de nieuwe ART Tour werd een groot halfopen model ontwikkeld, op maat gemaakt naar de wensen van het gemeentebestuur. Behalve geluidsarm is de Citymobiel ook uitgerust met tal van technische snufjes om een optimaal comfort te garanderen. Vooraf inschrijven en reserveren is noodzakelijk. Vanaf 1 juli tot 14 september is er telkens op donderdag, vrijdag en zaterdag tweemaal daags een rondrit. Een rondrit kost 39 euro per persoon. Inschrijven kan via myknokke-heist.be/arttour/
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.