Knokke-Heist gaat laadtijden elektrische voertuigen herbekijken: “Laadpalen efficiënter gebruiken”

Oppositieraadslid Cathy Coudyser aan één van de laadpunten
Benny Proot Oppositieraadslid Cathy Coudyser aan één van de laadpunten
Oppositiepartij N-VA stelt een nieuw systeem bij oplaadpalen voor elektrische wagens voor in Knokke-Heist. Zo zouden de palen optimaler en efficiënter gebruikt worden. Een signaal zou aangeven wanneer de wagen volledig opgeladen is.

“Doen ze dit niet, dan kunnen hoge parkeertarieven op de laadpunten zelf ontmoedigend werken”, zegt fractieleider Cathy Coudsyer. “Wij zijn tevreden dat het college dit voorstel ter harte neemt en dit verder uitwerkt.  Overleg met OPC en de leverancier van de laadpunten is reeds voorzien. Tegelijk gaf het bestuur ook aan te werken aan een snellaadstation met 14 snelle laadpunten naast het ziekenhuis. Dat kan interessant zijn voor bijvoorbeeld taxi’s, die in de toekomst allemaal elektrisch moeten rijden”, voegt Coudyser nog toe. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • FREDDY VAN RIJSSELBERGHE

    Ik stel voor dat Mevr Coudyser zelf eerst een electrische auto aanschaft en uittest voor ze de taxi-bedrijven gaat verplichten om electrische auto's aan te schaffen. Haar vriendje Ben Weyts heeft nu al de sector om zeep geholpen met zijn nieuw decreet. Faillisementen zullen volgen bij de vleet in deze sector.