Jackie Kennedy ontmoet Jane Birkin in Lippenslaan

MODEBLOGSTER OPENT VANDAAG EIGENWIJZE BOETIEK MET KOFFIEBAR

Modeblogster Nanouk De Cauwer in haar Jackie-Jane Conceptstore.
Benny Proot Modeblogster Nanouk De Cauwer in haar Jackie-Jane Conceptstore.
De Lippenslaan in Knokke is een bijzondere boetiek rijker. Modeblogster Nanouk De Cauwer opent vandaag de Jackie-Jane Conceptstore. Denk aan een ideale mix van Jackie Kennedy en Jane Birkin. "Verwacht niet de eenheidsworst van de Lippenslaan. Je kan hier ook een koffietje drinken of gezonde salade kopen", vertelt Nanouk.

Na drie succesvolle pop-upedities van Jackie-Jane op verscheidene locaties gooit een permanente winkel vandaag de deuren open in de Lippenslaan 223. De bekende modeblogster Nanouk De Cauwer is de drijvende kracht achter Jackie-Jane. Samen met haar man, de Knokse interieurarchitect Anthony Boelaert, vormde ze het pand in de Lippenslaan om tot een designparadijs.

De trendy koffiebar John-John, waar je ook terecht kan voor originele slaatjes.
Benny Proot De trendy koffiebar John-John, waar je ook terecht kan voor originele slaatjes.

5 tot 6.000 euro

"We zijn overgestapt naar een definitieve winkel, omdat de klanten daar om vroegen", vertelt Naouk. "Ik ben oorsponkelijk uit Sint-Niklaas, maar Knokke ligt me nauw aan het hart. Vandaar dat we onze conceptstore hier openen."


Verwacht van Jackie-Jane geen doordeweekse boetiek. "Het wordt zeker anders dan de eenheidsworst in de Lippenslaan", belooft Nanouk De Cauwer. "Ons concept heeft meer ballen. Ik verkoop mijn eigen ontwerpen, maar ook die van nieuwe designers en gevestigde waarden. Om de vier maanden verandert de collectie. Naast kleding verkopen we decoratieartikelen, juwelen, kinderspullen of handdoeken. De prijzen variëren van 5 euro tot ruim 6.000 euro."

Benny Proot

John-John

Jackie-Jane bevat ook een gezellige koffiebar, John-John genaamd, waar je ook gezonde slaatjes kan verorberen of meenemen.


"We willen beleving bieden aan de klanten. Dat is ook de toekomst voor de kleine zelfstandige. Je kan niet als kleine winkel de zoveelste naast de ketens zijn", vertelt Nanouk De Cauwer.


De naam Jackie-Jane verwijst naar de twee idolen van Nanouk. "Jackie Kennedy (Amerikaanse presidentsvrouw, red.) en Jane Birkin (Engelse actrice en zangeres, red.): mijn grote twee idolen en stijliconen. De ene dame staat voor klassiek, de ander voor rock-'n-roll. Dat is wat elke vrouw wil zijn én waar de winkel voor staat. De koffiebar John-John verwijst dan weer naar de bijnaam van de zoon van Jackie, John Kennedy jr,. een sekssymbool in de jaren 90. En het is ook met twee J's: mooi meengenomen", glimlacht Nanouk.


Jackie-Jane en John-John zijn tijdens de schoolvakanties zeven dagen op zeven open. Buiten de vakanties is dinsdag de sluitingsdag.