Inzamelactie voor slachtoffers aardbeving in Albanië groot succes: “Vier bestelwagens nodig om alles te vervoeren”

De inzamelactie van Laetitia Hancart (34) en Alban Etehemi (37) was een groot succes.
Mathias Mariën De inzamelactie van Laetitia Hancart (34) en Alban Etehemi (37) was een groot succes.
De inzamelactie van Laetitia Hancart (34) en Alban Etehemi (37) uit Knokke-Heist voor de slachtoffers van de dodelijke aardbeving in Albanië, was een groot succes. “We hebben vier bestelwagens vol kledij en spullen verzameld. De reacties waren overweldigend”, glundert Laeititia. 

De beving met een kracht van 6,4 zorgde op 26 november voor heel wat schade en paniek in Thumanë, een gebied in het westen van Albanië. Alban volgde zestien jaar geleden de liefde en kwam zo in Knokke terecht, maar de man heeft logischerwijs nog steeds een sterke band met zijn thuisland. Daarom besloten hij en zijn vrouw een inzamelactie op te starten. “We hebben veel meer spullen verzameld dan we ooit hadden verwacht”, zegt het koppel. Op enkele dagen tijd verzamelden ze een volledige zolderverdieping met kledij en andere spullen. Om alles te vervoeren richting Brussel, waar alles op een vrachtwagen werd geladen, waren vier grote bestelwagens nodig. “Zeker nadat ons verhaal in jullie krant kwam, was er enorm veel respons. We zijn iedereen enorm dankbaar.” Bij de aardbeving vielen tientallen doden en meer dan 650 gewonden. Het zal nog maanden duren voor de regio zich herstelt. 

De inzamelactie van Laetitia Hancart (34) en Alban Etehemi (37) was een groot succes.
Mathias Mariën De inzamelactie van Laetitia Hancart (34) en Alban Etehemi (37) was een groot succes.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.