Interieurzaak stelt tafel gemaakt uit hout van 48.000 jaar oud tentoon

De tafel is maar liefst twaalf meter lang.
Foto Benny Proot De tafel is maar liefst twaalf meter lang.
Nog tot 20 september is bij RR Interiors aan de Natiënlaan in Knokke-Heist een zeer unieke tafel te bewonderen. De tafel van twaalf meter lang is gemaakt uit Kauri-hout dat maar liefst 48.000 jaar oud is.

De tafel, Piano Antico genaamd, is niet te koop, want nadien gaat het nog naar exposities in Zwitserland en Brazilië. De verzekerde waarde van het uitzonderlijke stuk is wel maar liefst 180.000 euro. Er is slechts één stuk van gemaakt. "Dat dit een uniek stuk is, hoeft nauwelijks gezegd", zegt verantwoordelijke Rik Reubens van RR Interiors. "De tafel is gemaakt in Nieuw-Zeeland en is op z'n minst indrukwekkend te noemen. Niet alleen omwille van zijn extreme lengte in één stuk maar vooral ook door het type hout. Kauri-hout wordt gerecupereerd uit een moeras in Nieuw-Zeeland dat duizenden jaren geleden door zware aardbevingen werd geteisterd. De bomen die toen tot diep onder de grond meegesleurd werden, worden nu opgegraven. De meubels die ermee gemaakt worden, zijn dus heel erg duurzaam. Geen enkele boom moet hiervoor bewust sneuvelen. Omdat interieurliefhebbers zelden zo'n bijzonder meubelstuk te zien krijgen, exposeren wij tot 20 september de tafel."


Ook topchef Sergio Herman liet zich inspireren door het bijzondere meubel en kwam vorige zondag langs voor een 'Wood&Food' op de unieke tafel. Wie de Piano Antica nog wil bewonderen, kan tot zaterdag een bezoek brengen aan RR Interiors. (JVRB)