In deze badplaatsen kan je dit weekend zwemmen, maar opgepast: watertemperatuur bedraagt slechts 16 graden

Het aangekondigde warme zomerweer zullen dit weekend voor een stormloop zorgen aan de kust. Op de E40 was het vandaag al op verschillende plaatsen aanschuiven. De komende twee dagen zal dat niet anders zijn. In vijf kustgemeenten is het bovendien toegestaan om te zwemmen. 

Dat is het geval in Knokke-Heist, Blankenberge, Oostende, De Haan en Koksijde. Daar zullen redders paraat zijn om zwemmers in het oog te houden. De temperaturen kunnen dit weekend oplopen tot 29 graden, waardoor een frisse duik deugd kan doen. Belangrijk om te weten is wel dat de temperatuur van het zeewater op dit moment slechts zo’n 16 graden is. Ideaal voor wie houdt van een echt frisse duik, maar lange zwempartijen zijn niet ideaal. De redders verschijnen trouwens in hun nieuwe outfit. 

Op de E40 richting kust is het nu al aanschuiven
Jan Van Maele Op de E40 richting kust is het nu al aanschuivenReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.