Hoofdverdachte van moord op Sofie Muylle blijft vast in afwachting van eindverslag psychiater

Alexandru C. wordt verdacht van de moord op Sofie Muylle.
photo_news Alexandru C. wordt verdacht van de moord op Sofie Muylle.
Alexandru C. (25), de hoofdverdachte in de zaak van de vermoorde Sofie Muylle uit Roeselare, blijft twee maanden langer in de cel. Dat heeft de raadkamer in Brugge beslist. Het is wachten op het eindverslag van de gerechtspsychiater alvorens het onderzoek kan afgerond worden.

Het lichaam van Sofie Muylle werd op 22 januari 2017 aangetroffen op het strand van Knokke. Zeven maanden later werd de hoofdverdachte aangehouden voor moord. Alexandru C. bekende dat hij Muylle de nacht van de feiten ontmoette op het strand en misbruikte. Hij ontkent echter dat hij het meisje om het leven bracht. Om de doodsoorzaak van de Roeselaarse te onderzoeken, stelde de onderzoeksrechter een college van tien deskundigen aan. Over de inhoud van hun verslag liggen de meningen uiteen. Volgens de verdediging toont het aan dat hun cliënt de jonge vrouw niet vermoordde. Het parket is de andere mening toegedaan.

In de zomer van 2018 hield de onderzoeksrechter C. ook aan voor de tenlasteleggingen van verkrachting, foltering en aanranding met de dood tot gevolg. Mocht een hof van assisen C. vrijspreken voor moord, riskeert hij voor de andere kwalificaties nog tot dertig jaar opsluiting. Het onderzoek naar de feiten is al enkele maanden zo goed als afgerond. Het is enkel nog wachten op het eindverslag van de gerechtspsychiater.