Hele winter (tot maart) schaatspiste en curlingbaan in Knokke

Schaatsen en curlen kan tijdens de winter in Lakeside Paradise. Een simulatie van hoe het er gaat uitzien.
rv Schaatsen en curlen kan tijdens de winter in Lakeside Paradise. Een simulatie van hoe het er gaat uitzien.
Van november tot maart kan je elk weekend en elke vrije dag op Lakeside Paradise in Knokke terecht om te curlen en te ijsschaatsen. De watersportaccommodatie investeert in een synthetische schaatsbaan van 15 op 9 meter, waarop je ook kan ijshockeyen. “We willen een volwaardige winterse attractie worden”, zegt Frank Vanleenhove.

Er is straks geen reden meer om tijdens de winter niet voor Lakeside Paradise in het Duinenwater van Knokke-Heist langs te lopen. Naast de wakeboardbaan, die als bijna enige in Europa de hele winter openblijft, komen er vanaf november extra attracties bij. Op dezelfde locatie kunnen families ook genieten van een zwembeurt in Sportoase. “We investeren in een ecologische schaatsbaan van 9 op 15 meter, vervaardigd uit recycleerbare kunststof", zegt Frank Vanleenhove van Lakeside Paradise. 

“Het synthetische ijs heeft een glijfactor van 98 procent.  Dankzij de unieke moleculaire structuur van de panelen worden de schaafsels tot een minimum herleid en blijft de baan ook na intensief schaatsen mooi glad en wit. Een goede kwaliteit en ijsbeleving blijven dus gegarandeerd ongeacht tijdstip van gebruik, terwijl de buitentemperatuur uiteraard geen enkele rol speelt, ook regenweer heeft geen invloed.”

De schaatsbaan zal plaats bieden aan maximaal 25 schaatsers per uur. De baan zal per uur te betreden zijn en er zullen periodes voorbehouden worden waarin ijshockey kan gespeeld worden met gebruiksvriendelijke pucks. “Ook groepen, scholen, bedrijven en verenigingen kunnen op afspraak reserveren”, vult Vanleenhove aan. Voor de allerkleinsten komen er leuke glijdende hulpstukjes om het schaatsen aan te leren.”

Op het terras komen twee curlingbanen van tien meter lang. “Curling is een beetje het verlengde van petanque in de zomer, maar dan de even gezellige winterversie. Met vier personen per baan kunnen heel wat spannende varianten afgewerkt worden. Het zogenaamde ‘eisstock-schieten’ binnen de rechthoek en de ‘latlle-game' met puntensysteem waarbij de ijsstok een poortje aanraakt, staan alvast op het programma. Bedoeling is dat de curlingbaan per uur kan gereserveerd worden, en dat er ook competities kunnen plaatsvinden.”

Met die investeringen plaatst Lakeside Paradise zich steeds meer op de kaart als een echte attractie, ook in de winter. “We hebben alle troeven om dat te zijn", zegt Vanleenhove. “We zijn hier al een paar jaar mee bezig. De mogelijkheden zijn enorm. Mensen vinden ook de weg steeds vlugger naar hier. Daar spelen we graag op in.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.