Gerecht wil onderzoek naar moord op Sofie Muylle nog voor zomer afronden

Alexandru C. (midden) wordt verdacht van de moord op Sofie Muylle (rechts).
photo_news Alexandru C. (midden) wordt verdacht van de moord op Sofie Muylle (rechts).
Het Brugse gerecht wil het onderzoek naar de moord op Sofie Muylle nog voor de zomer afronden. De raadkamer verlengde de aanhouding van hoofdverdachte Alexandru C. (24) dinsdagmorgen met twee maanden. “Het is alleen nog wachten op het psychiatrisch verslag over mijn cliënt”, zegt advocaat Pieter Filipowicz.

Het lichaam van Sofie Muylle werd op 22 januari 2017 aangetroffen op het strand van Knokke. Zeven maanden later werd de Roemeense hoofdverdachte aangehouden voor moord. Alexandru C. (24) bekende dat hij Muylle de nacht van de feiten had ontmoet op het strand en misbruikt heeft. Hij ontkent echter dat hij het meisje ook om het leven heeft gebracht. Om de doodsoorzaak van de Roeselaarse te onderzoeken, stelde de onderzoeksrechter een college van tien deskundigen aan. Over de inhoud van hun verslag liggen de meningen uiteen. Volgens de verdediging toont het aan dat hun cliënt de jonge vrouw niet vermoord heeft. Het parket is een andere mening toegedaan. 

Vorige zomer hield de onderzoeksrechter C. bijkomend aan voor de tenlasteleggingen van verkrachting, foltering en aanranding met de dood tot gevolg. Mocht een hof van assisen C. vrijspreken voor moord, riskeert hij voor de andere kwalificaties nog tot dertig jaar opsluiting. Eind vorig jaar werd op het strand van Knokke een reconstructie gehouden. C. werkte naar verluidt goed mee aan die wedersamenstelling. Zijn advocaat Pieter Filipowicz kreeg dinsdagmorgen in de Brugse raadkamer te horen dat het gerecht het onderzoek nog voor de zomer wil afronden. “Het moraliteitsverslag is af. Het is alleen nog wachten op dat van de psychiaters”, zegt hij.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.