Eerste werken aan tweede golfterrein gestart

De voorbereidende werken in de schaduw van het nieuwe ziekenhuis zijn al duidelijk zichtbaar.
Foto Mathias Mariën De voorbereidende werken in de schaduw van het nieuwe ziekenhuis zijn al duidelijk zichtbaar.
In Knokke-Heist zijn de eerste voorbereidende werken gestart voor de bouw van het tweede golfterrein. Tussen het AZ Zeno in Westkapelle en Laguna Beach in Duinbergen komt een terrein met duinen, bosjes, waterplassen en dus ook een golfterrein.

"Voor de aanleg van dit nieuwe landschap heeft projectontwikkelaar Ghelamco heel wat bijkomende grond nodig. Vandaar de grote 'bergen' die steeds zichtbaarder worden voor voorbijgangers", klinkt het bij de gemeente. Ondertussen is het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) voor het project met 3x9 holes definitief. Op de effectieve bouwaanvraag is het nog even wachten, maar daar worden geen problemen meer verwacht. Samen met de opening van het nieuwe golfterrein komt er ook het gloednieuwe Golf-hotel. Dat heeft meteen ook een rechtstreekse impact op 'Le 8300'. Het groots aangekondigde luxehotel in het Zoute staat ondertussen al enkele jaren leeg en werd vorig jaar al spottend het 'duurste spookhotel van de kust' genoemd. Maar daar komt nu dus verandering in. 'Le 8300' wordt een soort satelliethotel dat verbonden zal zijn met het grote Golf-hotel langs de Nieuwstraat. Plannen die bouwheer Ghelamco vorig jaar al liet uitschijnen.


"Beide hotels zullen zo samen geëxploiteerd worden door een nieuwe uitbater", klonk het toen. Nu lijkt er eindelijk licht aan het einde van de tunnel te komen. Als alles volgens schema loopt, zouden de eigenlijke werkzaamheden van het nieuwe golfterrein na de zomer van 2019 van start moeten gaan. (MMB)