Eerste resultaten zomerbobcampagne: 22 bestuurders betrapt op alcohol, drie op verdovende middelen

Illustratiebeeld alcoholcontrole
rv Illustratiebeeld alcoholcontrole
De lokale politie Damme/Knokke-Heist steunt de zomerbobcampagne met extra controles. Sinds de start van de campagne reden al 22 van de 274 gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol. Drie automobilisten reden ook onder invloed van verdovende middelen. Het politieteam trok drie rijbewijzen in.

Ook deze editie kiest het politieteam voor een efficiënte aanpak van de zomerbobcampagne. Zowel overdag als ’s nachts ligt de nadruk op gerichte verkeerscontroles en hebben de patrouilles extra oog voor bestuurders met een risicovol of onaangepast rijgedrag. Deze automobilisten worden onmiddellijk aan de kant gezet en gecontroleerd. “Onze politiezone bobt opnieuw mee”, zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Dankzij de gedrevenheid van onze patrouilles en efficiënte aanpak van de controles halen we elk jaar veel bestuurders onder invloed van alcohol of drugs uit het verkeer.” Ons team maakt sinds kort ook gebruik van samplingtoestellen, waardoor we nog efficiënter kunnen werken. De bestuurders blazen vanop een korte afstand in het mondstuk van het toestel, waarna meteen blijkt of de bestuurder al dan niet onder invloed van alcohol is.  De controles lopen ook na de bobcampagne door. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via PZ.DKH.Verkeer@police.belgium.eu.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.