Dertiger riskeert 3 jaar cel voor heroïnedood

Een 35-jarige man uit Knokke-Heist riskeert 3 jaar cel voor onvrijwillige doodslag op zijn broer en schuldig verzuim bij diens dood.

Op 17 juni vorig jaar werd het levenloze lichaam van Christian S. (36) aangetroffen in zijn woning in Knokke-Heist. Het slachtoffer stierf aan een overdosis heroïne, waarop het gerecht op zoek ging naar de leverancier van de drugs. Het onderzoek kreeg echter een andere wending toen de drugs werden aangetroffen in de maag van het slachtoffer.


Zijn broer Raoul S. belandde in de cel omdat in het Knokse drugsmilieu het gerucht de ronde ging dat de man de drugs in een blikje bier van zijn broer had gemengd. "Het slachtoffer kan de heroïne wel degelijk zelf ingenomen hebben", pleitte de advocaat van Raoul die de vrijspraak vroeg voor onvrijwillige doodslag. "Het gebeurde wel vaker dat Christian niet meer reageerde door overmatig alcoholgebruik. Ook ditmaal dacht Raoul dat hij wel wakker zou worden." Een koppel dat op de dag van de feiten eveneens aanwezig was in de woning riskeert eveneens een celstraf. Uitspraak op 22 mei. (SDVO)