Celstraf voor Roemeens duo dat op steeltocht ging in Knokke

De man werd veroordeeld in de rechtbank van Brugge
JHM De man werd veroordeeld in de rechtbank van Brugge
Twee Roemenen zijn in de Brugse rechtbank veroordeeld tot tien maanden cel voor de diefstal van kledij en 14 parfums in Knokke-Heist. De ene kreeg een effectieve celstraf omdat hij bleef ontkennen, ondanks de bewijslast. De andere gaf wel toe en kreeg een celstraf met uitstel. 

Ze stonden terecht voor twee winkeldiefstallen op 25 april in Knokke. In de Esprit gingen ze aan de haal met kledij. Uit de Ici Paris XL en Planet Parfum namen ze zonder te betalen veertien flesjes parfum mee. Hoewel de politie hen onderschepte met een diefstaltas, bleef een van de twee dus ontkennen. “Waarom liep je dan in godsnaam met een dieventas rond?”, aldus de strafrechter tijdens het proces. “Ik had absoluut niet de bedoeling om te stelen”, bleef de man ook na de uithaal volhouden. De andere Roemeen gaf de diefstallen wel toe en vroeg een straf met uitstel. Dat kreeg hij ook, terwijl zijn kompaan effectief naar de gevangenis moet door zijn koppigheid en gebrek aan schuldinzicht. Ze kregen daarnaast ook een boete van 4.000 euro.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.