Bestelwagen wordt dertig meter meegesleurd door kusttram na fout manoeuvre

Ongeval kusttram Elisabethlaan Knokke
Jan Van Maele Ongeval kusttram Elisabethlaan Knokke
Langs de Elisabethlaan in Heist gebeurde vrijdagmiddag even na 16 uur een zwaar ongeval met de kusttram. 

De bestuurder van een bestelwagen sloeg linksaf waar het niet mocht ter hoogte van het Heldenplein en werd gegrepen door de aankomende kusttram. Het voertuig werd zo’n 30 meter meegesleurd. Als bij wonder kwam de bestuurder slechts lichtgewond uit het wrak. Ook de trambestuurder raakte gewond. De reizigers werden geëvacueerd. Het tramverkeer lag stil tijdens de vaststellingen. De Lijn zette vervangbussen in om de hinder zo beperkt mogelijk te houden. Onder de reizigers raakte niemand gewond.  

Ongeval kusttram Elisabethlaan Knokke
Jan Van Maele Ongeval kusttram Elisabethlaan Knokke3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • luc Cuypers

    Witte camionettekes , als ge er één ziet pas dan maar goed op . Ook op de snelweg . Steeds in het derde rijvak en dan nog duwen in de kont van een BMW . De wegpolitie is onder tussen weg .

  • Dirk De Winter

    Die gaat een rekening krijgen.

  • Alain Pointcarre

    Het probleem is dat er juist daar werken gebeuren en dat het vak om rechtdoor te rijden nu op deze om links af te slaan staat, met gevolg dat als het lucht op rood staat om af te slaan kan niemand rechtdoor. Dus klaxonneren ze tot de wagen die wachten om af te slaan toch door het rood gaan om geen kilometers lang files te veroorzaken. Deze keer met zware gevolgen. Fout aan het te trage aannemer die vandaag Moet gedaan hebben want bouwstop vanaf maandag.