B&B en kunstgalerie in één

Binnenhof-zaakvoerder Mark Morbee.
Foto Benny Proot Binnenhof-zaakvoerder Mark Morbee.
Knokke-Heist is een opmerkelijke bed and breakfast rijker: zaakvoerder Mark Morbee combineert de overnachtingen met zijn kunstgalerij Morbee Gallery. "Zowel bekende als jonge artiesten komen aan bod. Hier is zeker een publiek voor", zegt Mark.

Het moderne gebouw langs de Paulusstraat is alvast de perfecte ligging voor de combinatie. Op een boogscheut van het Zwin en vlak bij andere kunstgaleries is B&B Binnenhof een aangename aanwinst. Kunstgalerie Morbee Gallery was eerder al een gevestigde naam. Dat wordt nu doorgetrokken naar de bed and breakfast.


"Ze is gericht op mensen die van natuur en kunst houden. Dat vertaalt zich ook in de eerste reservaties. Het concept spreekt aan. We hebben gebruik gemaakt van de beste materialen en zijn heel blij met het resultaat", aldus Mark Morbee. De bed and breakfast, die ook vlak bij de winkelstraten in het Zoute ligt, bestaat uit drie stijlvolle kamers. Het volledige gebouw is tot in de puntjes afgewerkt, lift en airco inbegrepen. Op de benedenverdieping en kelder is de kunstgalerie gevestigd. Zowel gevestigde namen als jonge artiesten komen er aan bod. Voor wie houdt van kunst en rust in één, heeft er dus een adresje bij. "We hebben troeven genoeg. Ook het strand is vlakbij", besluit Morbee. (MMB)