Automobilist knalt onder invloed tegen bestelwagen, 29-jarige vrouw overleeft klap niet

De ravage na het ongeval langs de Natiënlaan was enorm.
Jelle Houwen De ravage na het ongeval langs de Natiënlaan was enorm.
Een 29-jarige vrouw uit Knokke is zondagochtend in het ziekenhuis overleden aan de verwondingen die ze had opgelopen bij een zwaar ongeval zaterdagnacht om 2.45 uur op de Natiënlaan in Damme. Z.B. zat op de passagiersstoel bij haar vriend die onder invloed tegen een voorligger reed en in de gracht belandde. 

De ravage na het ongeval was enorm. De Natiënlaan richting Maldegem was uren afgesloten, maar zelfs uren later was de impact van de aanrijding nog te zien. In de velden naast de snelweg liggen de brokstukken verspreid. Het ongeval gebeurde toen een 24-jarige bestuurder met zijn BMW vanuit Knokke in de richting van Damme reed. In Lapscheure ging het rond 3 uur mis. Volgens getuigen zou de jongeman tegen hoge snelheid gereden hebben bij het verlaten van Knokke en is hij achteraan ingereden op een kleine bestelwagen. Dat voertuig ging drie keer over de kop, maar die bestuurder raakte slechts lichtgewond. 

Passagier overleden

De BMW ging echter aan het tollen, raakte van de weg af en kwam pas tot stilstand tegen een duiker in de gracht. In de wagen zaten een 24-jarige man en zijn 29-jarige vriendin. De jongeman raakte slechts lichtgewond, maar Z. B., die op de passagiersstoel zat, was er veel zwaarder aan toe. Ze raakte levensgevaarlijk gewond. De brandweer kwam de jonge vrouw uit het wrak bevrijden. Zondagochtend om 6 uur is ze overleden in het ziekenhuis. Het parket meldt dat de jonge bestuurder een positieve ademtest aflegde. Hij is voor vijftien dagen zijn rijbewijs kwijt. Het parket stelde een deskundige aan die het ongeval onderzoekt. De Natiënlaan was lange tijd afgesloten. Ook het wegdek moest nog gereinigd worden. 

De ravage na het ongeval langs de Natiënlaan was enorm.
Jelle Houwen De ravage na het ongeval langs de Natiënlaan was enorm.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Statham

  En in het weekend maar ook in de week vertrekken er honderden bezopen uit de strandbars ,die dan soms meer dan 100km naar huis rijden ,wij zien het hier genoeg in Blankenberge.

 • Frederik Lootens

  Heel jammer en terug is de overledene een onschuldige,terwijl de schuldige in Belgie terug veel te zacht zal gestraft zal worden. Zo blijft dit tragisch gebeuren zich maar herhalen.

 • Hans Plas

  Hij is voor 15 dagen zijn rijbewijs kwijt. Hoezo? Kan hij dan na 15 dagen gewoon weer de baan op? Na dood door schuld?

 • Ferdinand Raman

  Het loopt echt de spuigaten uit op onze wegen. Wegpiraten en cowboys teisteren het verkeer. Niet aangepaste snelheid- meestal te snel-, rechts inhalen, bumperkleven, rood licht en witte lijn negeren, couperen aan afritten, op laatste meters veranderen van richting en grootste boosdoener: de verdomde gsm. Politiecontrole: nul. Camera enkel tegen snelheid omdat het veel opbrengt. Niks verantwoordelijkheid of discipline. Enkel ik eerst en zo vlug mogelijk, op gevaar van eigen leven.

 • jean deprez

  dat kan zo toch niet verder, hoeveel onschuldige slachtoffers moeten er nog vallen?