Exclusief voor abonnees

Alternatieve genezer riskeert vijf jaar cel: “Hij beloofde terminale kankerpatiënt nog dertig jaar leven, negen maanden later stierf hij. Het is een kwakzalver”

Gebedsgenezer Geert V. riskeert vijf jaar cel voor oplichting
Mathias Mariën Gebedsgenezer Geert V. riskeert vijf jaar cel voor oplichting
Een 61-jarige ‘alternatieve genezer’ riskeert vijf jaar cel voor oplichting van een terminale man uit Ninove. Geert V. beloofde de man die aan kanker leed dat hij nog 30 jaar zou leven dankzij een alternatieve behandeling met een fiks prijskaartje. Zijn belofte? De tumoren zonder operatie verwijderen uit het lichaam. Enkele maanden later stierf de man toch. “We hebben te maken met een kwakzalver die mensen die ten einde raad zijn oplicht”, sprak de procureur streng.

“Ik een kwakzalver? Helemaal niet. Ik geloof 100 procent in mijn methode en manier van werken.” Geert V. ziet zichzelf als een ‘heilpraktiker’ en was zich woensdagochtend van geen kwaad bewust in de Brugse rechtbank. De 61-jarige man uit Knokke vraagt resoluut de vrijspraak en ontkent dat er sprake is van oplichting.

Genezen zonder opereren

Nochtans is het Openbaar Ministerie een andere mening toegedicht. “Hij belooft mensen met ziektes te genezen. Eigenlijk is het een kwakzalver, een ander woord is er niet voor. Iemand met een spierziekte liet hij geloven op korte termijn weer over een muur te kunnen springen. Kankertumoren zou hij dan weer zonder operatie verwijderen. Totaal ongeloofwaardig”, aldus de procureur. De ‘kwakzalver’ riskeert tot vijf jaar cel.

Peggy Allaer, de weduwe van slachtoffer Frederic uit Ninove, was niet aanwezig op de zitting, maar is behoorlijk kwaad op V. “Hij heeft geld afgetroggeld van mensen die in een zwakke positie zaten. Hij praatte alles goed en heeft zo lang geprofiteerd, en niet alleen van ons. Ik ben enorm kwaad en het is goed dat ik niet naar de zitting ben geweest vandaag", zegt Peggy. 

Je hebt 28% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • karl van dyck

  Oncologen & Specialisten die tewerkgesteld worden door de Pharmaceutische wereld ,doen niets anders dan denken dat ze mensen helpen. Die zijn ook zeker van hun stuk,net als kwakzalvers maar zevweten evenveel dan deze gasten.

 • Peter Neefs

  Museeuw .. Ja die zie ik daar nog intrappen

 • Raphael Coryn

  Hoe kan men in zo mensen geloven? Men weet toch dat wonderen niet bestaan. Maak van 5 jaar 50 dat zou beter zijn.