Absurd: bestuurder Ferrari houdt zelf politie tegen na inbraak maar slaat dan plots op de vlucht uit schrik voor alcoholcontrole

Illustratiebeeld
Photo News Illustratiebeeld
Een 46-jarige man is in de Brugse politierechtbank veroordeeld nadat hij op oudejaarsavond in Knokke wegvluchtte van de politie in zijn Ferrari. Opvallend: de veertiger had de patrouille vlak voordien zélf doen stoppen omdat hij vermoedde dat er was ingebroken in de geparkeerde Porsche van zijn vrouw. 

De politierechter moest zich woensdagochtend zelf even in de haren krabben bij het horen van het verhaal. Het klonk in eerste instantie dan ook absurd. De 46-jarige uit Knokke reed samen met zijn vrouw in een Ferrari door de Lippenslaan, toen ze licht zagen branden in de geparkeerde Porsche van de vrouw. “Ze dachten dat er was ingebroken en lieten een politiepatrouille stoppen”, startte zijn advocaat het relaas. Wat daarna gebeurde, doet de wenkbrauwen fronsen. De bestuurder besloot plots weg te vluchten toen de politie hem wou controleren. Na een achtervolging door Knokke stopte de Ferrari wat verderop dan toch. Alleen gaf hij zich niet over aan de agenten, maar stapte hij doodleuk een café binnen en weigerde buiten te komen. Toen dat uiteindelijk toch gebeurde, bleek de man onder invloed te zijn van alcohol. Een lichte intoxicatie, maar voor de politie voldoende om zijn rijbewijs zes uur in te trekken. Al bleek dat moeilijk, aangezien de veertiger die niet op zak had. 

Nieuwe controle

Enkele uren later wreef de patrouille zich in de ogen toen ze dezelfde Ferrari opnieuw door Knokke zagen rijden. Ze lieten de chauffeur voor de tweede keer stoppen en wezen hem op het feit dat hij op dat moment eigenlijk een rijverbod van zes uur aan het uitzitten was. “Maar mijn cliënt is daar nooit van op de hoogte gebracht", stelde de advocaat van de beklaagde. “Er is geen enkel bewijs dat het rijverbod werd opgelegd. De verbalisanten hebben hun werk niet goed gedaan.” Volgens de politie zelf gebeurde dat mondeling en was de man wel degelijk op de hoogte. De politierechter achtte de feiten toch bewezen en veroordeelde de man tot een geldboete van 1.800 euro, waarvan de helft met uitstel en 15 dagen rijverbod. Voor het niet op zak hebben van zijn rijbewijs kwam daar nog eens 80 euro bovenop. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Angelo Cabooter

  Rijbewijs voor 15 dagen kwijt??? Da's veel te weinig. Rijbewijs zou voor 1 jaar moeten afgepakt worden, een HOGE BOETE krijgen, en de auto in beslag nemen en een VERPLICHTE cursus verkeersregels voor autobestuurders laten volgen!!!!!

 • Laetitia Dubois

  Boete moeten precies juist gelijk zijn voor iedereen anders is het een vorm van discriminatie, iedereen moet gelijk zijn voor de wet zonder rekening te houden met afkomst en geld middelen, anders krijg je een klasse justitie. Een zelfde daad vraagt een zelfde straf, dat is democratie, dat is een onpartijdige justitie. Als je zorg dat je geen boete krijgt dan kost het jou niets.

 • Patrick Sandra

  boete van 2000€ en rijdt met een ferrari en porsche schande boete van 18000€ ja

 • valere vermeulen

  Jongens wat een jaloezie hier.

 • Frederik Janssens

  ...Een Ferrari en Porsche staan hebben in hun garage? Wat kan hen die boete schelen! Beter enkele maanden of een jaarke rijverbod! Ze zullen het dan wel beseffen!