Aan kind (2) gegeven knuffelbeertje met camera maakte geen opnames

Het bewuste beertje
Politie Het bewuste beertje
Een gezin uit Zeeland is zich rotgeschrokken nadat hun tweejarig kindje een knuffelbeer kreeg van een onbekende man waarin een camera en microfoon verborgen zaten. Volgens de politie zijn er geen beelden gemaakt. 

De ouders liepen woensdag met hun kindje over de rommelmarkt in het dorp Zuidzande (Sluis) in Zeeuws-Vlaanderen. Daar werden ze aangesproken door een onbekende man die vertelde dat hij het kind erg lief vond. Vervolgens gaf hij het kleintje een knuffelbeertje. 

De ouders vonden het vreemd dat er iets hards in het beertje zat.
Bij het open maken van het speelgoed  bleek er een klein formaat camera met microfoon in verborgen. Het neusje van de knuffel vormde de lens van de camera.

De ouders zochten direct contact met de politie.  Volgens hen zat er echter geen batterij in de knuffel en was het niet mogelijk ermee te filmen, laat staan beelden of geluid te verzenden. 

De politie waarschuwt mensen voor soortgelijke verdachte situaties. “Mocht u of uw kinderen aangesproken worden door een onbekende en er wordt een gratis knuffeltje aangeboden; kijk het dan even goed na”, luidt het op Facebook.

Knuffels met camera's en microfoontje zijn op grote schaal verkrijgbaar via internetwinkels. Ze zijn bedoeld als speelgoed, maar ouders kunnen ze ook gebruiken om toezicht te houden op hun kroost. 
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Juliette Francois

  Veel tamtam voor niks. Speelgoed voor de kindjes en tegelijkertijd een soort van babyfoon voor de ouders. Die drommel van de rommelmarkt zal zelf niet eens geweten hebben wat hij aanbood. Allicht niet het type man die achteraf de knuffelbeer ging hacken...

 • piet devlieger

  Misschien had die man de beste bedoelingen en wist hij niet eens van dat cameragedoe.

 • marie-claire de bosscher

  ze schrijven zelf dat er tegenwoordig veel van die soort knuffels zijn... denk dat die man het niet eens wist, hij wilde gewoon lief zijn... zou mij ook overkomen want op een kermis geef ik ook al eens iets weg aan een kleintje (vraag het eerst aan de ouders)

 • romy verhove

  Hier treft niemand een schuld ...enkel een cadeau van een vreemde, die mss niet wist war erin zat ,paranoide mensen ...

 • Natacha Verpoort

  Man man man wat een bekrompen mensen toch allemaal tegenwoordig! Voor hetzelfde geld wist die man in geen 100 jaar wat er daar in zat en tegenwoordig zit er overal een camera in of word je gezien! Er staan 1000'den camera's in het rond! pfffffff ze zouden zich beter eens afvragen wat ze zelf allemaal posten op fakebook en insta!