59ste veroordeling en tien maanden cel voor rapper Kaye Styles die levenslang rijverbod aan zijn laars lapt

Archiefbeeld.
Photo News Archiefbeeld.
De Brugse politierechter heeft Kaye Styles (37) bij verstek veroordeeld tot tien maanden effectieve gevangenisstraf. De rapper kroop ondanks een levenslang rijverbod toch achter het stuur van zijn Mercedes in Knokke. Het is al de 59ste keer dat de man wordt veroordeeld. 

De politie van Knokke-Heist voerde op 11 juni 2017 een controle uit langs de Natiënlaan. Rond 00.30 uur bleek de bestuurder van een Mercedes 320 geen rijbewijs op zak te hebben. Verder onderzoek wees uit dat Kaye Styles in april 2017 in Dendermonde zelfs tot een levenslang rijverbod was veroordeeld en op dat moment dus eigenlijk helemaal niet met de wagen mocht rijden. 

Prison Break Anthem

Kaye Styles moest zich woensdagochtend verantwoorden voor de rechtbank, maar kwam niet opdagen op de zitting. De Belg met Ghanese roots - ironisch genoeg vooral bekend van zijn Prison Break Anthem - werd veroordeeld tot tien maanden effectieve gevangenisstraf en een boete van 8.000 euro. De zanger is al jarenlang een vaste klant in de politierechtbank. Hij liep eerder al 58 veroordelingen op. Zo maakte de rapper zich in het verleden onder andere al schuldig aan het rijden met een niet-gekeurde motorfiets, overdreven snelheid en het negeren van een rood verkeerslicht. Na een veroordeling leverde hij ook meermaals zijn rijbewijs niet in. 
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ROBERT GERTS

  @Thomas Vandevelde : U kan mss gelijk hebben in sommige gevallen, maar ik ken persoonlijk 2 mensen met levenslang rijverbod, en DAT IS VOOR HET LEVEN! Niets testen of medische keuring! Gewoon nooit meer rijden. Toch vermelden: er vielen geen doden bij bride mensen. En die “rapprr” gaat geen seconde de cel in. 100% zeker van! Boetes lacht hij mee! Laat hem 3 jaar mee achter de vuilniswagen lopen ofzo!

 • RENE LENAERTS

  Een jaartje bak, of meer in geval van recidive, zou wonderen doen.

 • Jos Vanhoedenaghe

  Gewoon opsluiten is de enige oplossing voor zulke asociale mensen.

 • Steve Van Nieuwenhoven

  Steek die gewoon een aantal jaren in de gevangenis, want 58 eerdere maatregelen hebben geen indruk gemaakt op de heer Styles.

 • Henri Eerens

  59 seconden moed gevraagd. Wat is toch eigenlijk dat voortdurend terugkerend probleem met die Belgen, zou men dan denken.