Exclusief voor abonnees

40 jaar Leopold Lippens, dat is decennialang smullen van controversiële uitspraken: “Telenet? Daar wil ik nooit nog klant zijn”

40 jaar Lippens betekent een hele reeks controversiële uitspraken.
Benny Proot 40 jaar Lippens betekent een hele reeks controversiële uitspraken.
Burgemeester Leopold Lippens mocht afgelopen zondag 78 kaarsjes uitblazen én krijgt zaterdag een volksfeest om zijn 40-jarig burgemeesterschap te vieren. De voorbije decennia kwam de graaf diverse keren in de media door zijn controversiële uitspraken. Zo herinnert iedereen zich nog de term ‘frigoboxtoeristen’ die hij begin jaren 1990 lanceerde. Ondertussen zijn ook de decibel- en promilletoeristen al aan Knokke-Heist gerelateerd. Toch zijn er nóg andere uitspraken die heel wat stof deden opwaaien. Een klein overzicht.

“De welvaartsstaat is voorbij. We hebben een regering nodig zonder politici, maar mét technocraten”

Leopold Lippens nam in het verleden ook de regering onder vuur.
Archief Proot Leopold Lippens nam in het verleden ook de regering onder vuur.

Eind 2011 spuwde Leopold Lippens zijn gal over de aanhoudende regeringscrisis. Volgens hem was dé oplossing een model zoals in Italië. “Zonder politici, maar mét technocraten, om zuivere beslissingen te nemen in het belang van het land, in plaats van in het belang van de politici. Het probleem hier is dat die beslissingen altijd bekrachtigd moeten worden door het parlement. Daarom heeft zo’n constructie in ons land bijna geen kans op slagen.” Enkele jaren later kwam de graaf terug op die uitspraak en liet hij zich positiever uit over onze nationale politiek. “Maar ik denk nog altijd dat het nuttig zou zijn om technocraten een aantal problemen voor te leggen.”

“Weg met Telenet, zowel privé als in de gemeente”

Lippens trok in 2014 ten strijde tegen Telenet.
Benny Proot Lippens trok in 2014 ten strijde tegen Telenet.

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rudolphe V.DeBaere

    Lippens zorgt er toch maar voor dat er jaar na jaar gratis reclame gemaakt wordt voor KH. En de meeste van zijn uitspraken zijn misschien kras maar daarom niet minder waar. Zo'n burgemeester staat nog voor zijn gemeente en de belangen van die gemeente. Proficiat aan Graaf Lippens.

  • Dirk Pype

    Dat je geen klant wil zijn bij Telenet,dat is uw zaak,van welk clubje zou je wel klant willen zijn?. Van een loge misschien,van een aantal Banken die met het geld van de werkende mens hun zakken hebben gevuld,en van welk clubje nog? Ach ja van de beste komieken van België . Een grotere sukkelaar ken ik niet,zorg maar dat je geld verteerd is,komiek,want als je sterft,zullen het smelten om in je achterste te gieten,en daar ben dan ook niks meer mee.