‘Vleermuizenavonden’ in Zwin Natuur Park

Vleermuizen.
Benny Odeur. Vleermuizen.
Op zaterdag 24 augustus, 31 augustus en 7 september organiseert de provincie West-Vlaanderen ‘vleermuizenavonden’ in het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist.

De avond begint telkens om 20 uur met een presentatie over vleermuizen door Zwingids en vleermuizenkenner Jan Talloen. Bij zonsondergang neemt hij de bezoekers mee in het park. Met een batdetector gaan ze samen op zoek naar vleermuizen. Een batdetector zet de ultrasone geluiden van de vleermuizen om in geluiden die hoorbaar zijn voor de mens. Op die manier kan het toestel de vleermuizen helpen lokaliseren. Elke vleermuissoort heeft bovendien een typisch ultrasoon geluid. Zo kunnen dus ook de verschillende soorten herkend worden. De avond wordt afgesloten met een drankje en een snack.

De activiteit kost 12 euro per volwassene en 6 euro per kind of abonnee. Inschrijven kan via www.zwin.be/vleermuizenavond. Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 20 deelnemers per avond.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.