Wandtapijt: vijftigste van 85 doeken is klaar

Vlnr.: Lut Coquyt (illustrator), Patricia Roelandts (borduurster), Christine Lefevre (borduurster), Erna Van den Hende (borduurster), Annie De Smet (voorzitter), Renée Gerits (borduurcoördinator), Lieve De Zutter (borduurspecialiste).
Foto Joeri Seymortier Vlnr.: Lut Coquyt (illustrator), Patricia Roelandts (borduurster), Christine Lefevre (borduurster), Erna Van den Hende (borduurster), Annie De Smet (voorzitter), Renée Gerits (borduurcoördinator), Lieve De Zutter (borduurspecialiste).
Mijlpaal in het project van het wandtapijt van Floris ende Blancefloer in Assenede. Het vijftigste doek is klaar. Er moeten nu nog 35 doeken worden gemaakt.

Het doek werd niet gemaakt in het borduurlokaal aan 't Holleken in Assenede, maar komt van de borduurgroep van de KVLV Ursel. "Het is nu het vijftigste doek dat klaar is. In totaal moeten er 85 gemaakt worden", zegt Annie De Smet.


"Het doek werd getekend door Assenedenaar Peter Audenaert. Het doek stelt het begin van de zoektocht voor, van Floris naar zijn lief Blancefloer."


Gisteren kregen de borduursters in Assenede het bezoek van Peter De Wilde, voorzitter van Toerisme Vlaanderen en van het Vlaamse Davidsfonds.


Info: www.tapijtvanassenede.be.


(JSA)