Vader slaat minderjarige dochter in elkaar

Toen agenten in oktober 2015 arriveerden aan een woning in Knesselare na een melding van een agressieve man, moesten ze zich plotsreppen: Patrick I., een beer van een man, was stevig aan het slaan op zijn minderjarige dochter Axelle, terwijl hij ze ook nog eens uitmaakte voor 'hoer'. De agenten gooiden zich op de man, en kregen zelf ook nog wat stoten te verwerken. Eén van de politiemannen raakte tijdelijk arbeidsongeschikt.


Het incident was de climax van een aanslepende familieruzie. Vader Patrick I. en moeder Karin zitten al jaren vast in een vechtscheiding. De kinderen kozen duidelijk de kant van hun moeder. I. verhuisde, en werd het mikpunt van pesterijen door zijn vroegere gezin. In oktober 2015 ontaardde de ruzie in de tuin van de woning.


I.riskeert één jaar cel. Hijzelf beweert dat hij zijn dochter gewoon "drie tikjes op de poep" gaf, maar getuigen, camerabeelden en de agenten spreken dat tegen. Gisteren, in de rechtbank, kreeg I. het lastig. "Dat het zover moeten komen is, doet mij pijn. Ik heb mijn kinderen al jaren niet meer gezien." De kans is groot dat hij wegkomt met een werkstraf. (OSG)