Negen slechte wegen worden aangepakt

Knesselare investeert de twee laatste maanden van dit jaar nog 250.000 euro in de aanpak van negen slechte wegen in het dorp.


De aftrap wordt deze week gegeven met de werken in de Malsemstraat. "Er volgen nog twee grote werven", zegt schepen van Openbare Werken, Sabine Van Wonterghem (Groep 9910). "In de Bogaertstraat, vlakbij Groen Ursel, wordt de toplaag asfalt afgefreesd en vernieuwd. De aannemer legt ook het verkeersplateau opnieuw aan. Die werken kosten 36.800 euro en zullen minstens één week duren. Ook Drieselken komt aan de beurt: de straat wordt opgebroken en de klinkers heraangelegd. De werken zullen 1 maand duren. Kostprijs: 66.000 euro. Een startdatum is er nog niet."


Naast de grote werven, voert de gemeente nog dit jaar op zes andere plaatsen een aantal kleinere wegherstellingen uit. Dat zal gebeuren in de Zuidleie, Briel, Aalterseweg, Geuzestraat, Brugstraat en Stekelhoek. "In november en december kunnen we natuurlijk geplaagd worden door vrieskoude. Daardoor kunnen werken opgeschoven worden of langer duren", zegt de schepen nog. (JSA)