Meerderheidspartij Groep 9910 is opnieuw zetel kwijt

Groep 9910, de partij van burgemeester Erné De Blaere in Knesselare, moet het nog eens met een zetel minder doen. Eén van de raadsleden stapt op, maar er zijn geen kandidaten meer voor de opvolging. Dat is al de tweede keer, nadat in november vorig jaar ereschepen Liliane Martlé-Cooreman overleed en ook geen opvolging kreeg.

Gemeenteraadslid Martina Vanbelleghem verhuist uit de gemeente en is dus verplicht om te stoppen als gemeenteraadslid in Knesselare. Een opvolger installeren kan de gemeenteraad niet doen, want alle kandidaten van Groep 9910 zijn op. Ook in november vorig jaar was er al geen kandidaat om ereschepen Liliane Martlé-Cooreman na haar overlijden op te volgen.

Tweede keer

De gemeenteraad van Knesselare is in 2012 gestart met negentien leden, maar zal dus vanaf volgende maand nog maar uit zeventien leden bestaan. "Het is inderdaad de tweede keer dat we iemand moeten vervangen, maar dat we geen kandidaten meer hebben", zegt burgemeester Erné De Blaere (Groep 9910).


"Na de verkiezing hadden we een grote overwinning en hadden we veertien van de negentien zetels. Enkele kandidaten hebben toen verzaakt aan hun zitje van de gemeenteraad en kozen bewust voor de OCMW-raad. Eénmaal verzaakt aan de gemeenteraad, kan je daar niet meer op terug komen. Daardoor hebben we nu mensen te kort om in de gemeenteraad te zetelen."


Meerderheidspartij Groep 9910 moet nu dus verder met twaalf in plaats van veertien zetels. Nog altijd geen reden tot paniek, want de oppositie heeft samen vijf zetels. Groen is goed voor vier zetels en Bart Van Daele heeft met zijn eenmanspartij E-VA het vijfde zitje op de oppositiebanken. (JSA)