Knesselare en Ursel krijgen 8 van de 29 zetels in fusiegemeente Aalter

De Knesselaarse kandidaten van het kartel CD&V/N-VA hebben sterk gescoord.
Kos De Knesselaarse kandidaten van het kartel CD&V/N-VA hebben sterk gescoord.
Knesselare en Ursel zijn door de kiezer van de nieuwe fusiegemeente Aalter niet weggestemd. De twee nieuwe deelgemeenten krijgen acht vertegenwoordigers in de gemeenteraad.

Het kartel CD&V/N-VA heeft zeven mandatarissen uit Knesselare, en Groen heeft er eentje. Voor de meerderheid zijn dat Herlinde Trenson, Johan Van Den Kerchove, nieuwkomer Kristof De Blaere, Hedeli Sassi, Kris Ally, Cindy Moerman en Marleen Van Wassenhove. Voor Groen is dat Ann Depoortere.

“We zijn echt blij dat Knesselare en Ursel zo’n sterke vertegenwoordiging krijgen in de nieuwe fusiegemeente Aalter”, zegt huidig (en wellicht ook toekomstig) schepen Herlinde Trenson (CD&V). Zij haalde met 1.898 voorkeurstemmen de beste score van alle kandidaten uit Knesselare en Ursel. “We hadden bij CD&V/N-VA vier zetels vooropgesteld en op vijf zetels gehoopt. Ik had ooit eens het getal van zeven zetels uitgesproken, maar iedereen verklaarde mij toen gek. Ik heb toch gelijk gekregen. Voor ons is het heel belangrijk om een sterke stem te hebben in de nieuwe fusiegemeente. Natuurlijk zullen er ook mensen van Knesselare in het schepencollege zetelen, maar dat wordt pas de komende dagen beslist. Knesselare en Ursel zijn niet vergeten. We gaan er voor!”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Pierke Pierlala

    de verrekijkerman, ziet de toekomst alvast zitten.....