Dorp overweegt huldefeest

Izquierdo kwam zich drie weken geleden inschrijven op het gemeentehuis. Enkele personeelsleden mochten mee op de foto.
Foto Joeri Seymortier Izquierdo kwam zich drie weken geleden inschrijven op het gemeentehuis. Enkele personeelsleden mochten mee op de foto.
Het gemeentebestuur van Knesselare overweegt om een huldefeest te organiseren voor Gouden Schoen José Izquierdo.

De Colombiaamse dribbelkont woont al enkele maanden in Knesselare, maar kwam zich pas drie weken geleden officieel inschrijven op het gemeentehuis. Daar nam hij de tijd om met enkele personeelsleden op de foto te gaan. "Uiteraard zijn we bijzonder fier dat de Gouden Schoen in onze kleine landelijke gemeente woont", zegt burgemeester Erné De Blaere. "Blijkbaar zijn de gezonde lucht en de gezellige sfeer van ons kleine dorp goed voor de sporters. Ook Henk Hauwaert wist ons dorp te vinden. Of er een hulde komt moet nog op het schepencollege besproken worden."


Sportschepen Hedeli Sassi is even trots. "In het verleden stopte José al eens aan de school wanneer er kinderen stonden te juichen", weet Hedeli. "Muziek volle bak, ruiten naar beneden en wat dance moves: meer hebben die schoolkinderen niet nodig om hun dag goed te starten. Er zullen nu wellicht nog meer kinderen staan wachten tot Izquierdo passeert." (JSA)