"Meer bezoekers lokken voor daguitstap"

DRONGENGOEDHOEVE EN HET JAGERSHOF KRIJGEN ZELFDE UITBATER

Kurt Goethals (rechts) wil van Het Jagershof letterlijk en figuurlijk de 'poort naar het Drongengoed' maken. Links achteraan staan eigenaars Raoul De Bruyne en Paul Van Steelandt.
Joeri Seymortier Kurt Goethals (rechts) wil van Het Jagershof letterlijk en figuurlijk de 'poort naar het Drongengoed' maken. Links achteraan staan eigenaars Raoul De Bruyne en Paul Van Steelandt.
Kurt Goethals gaat extra zuurstof in het Landschapspark Drongengoed pompen, door de uitbating van zowel de Drongengoedhoeve als Het Jagershof op zich te nemen. Horeca is van cruciaal belang om extra toeristen naar het Drongengoed te lokken en daar wil Goethals vanaf komend weekend volledig voor gaan.

Gaan wandelen of fietsen naar het Drongengoed in Ursel, maar zowel de Drongengoedhoeve als Het Jagershof is dicht? Dat is binnenkort verleden tijd. De Vlaming die een uitstap maakt in de natuur wil ook genieten van een schuimende Leffe of een lekkere pannenkoek. Kurt Goethals gaat er voor zorgen dat je dat in en rond het Drongengoed nu altijd zal kunnen.


"Horeca is levensbelangrijk voor een dagje uit en daar liet ons Drongengoed nog te vaak een steekje vallen", beseft Kurt Goethals. Hij staat nu al drie jaar in de Drongengoedhoeve en heeft daar opnieuw een bloeiende zaak van gemaakt.

De Drongengoedhoeve.
Joeri Seymortier De Drongengoedhoeve.

Boswandeling

Vanaf vrijdag 3 maart neemt hij ook de uitbating van Het Jagershof op zich en daar wil hij hetzelfde doen.


"Wie naar het Drongengoed komt wandelen, moet altijd ergens terecht kunnen. Ofwel in de Drongengoedhoeve ofwel in Het Jagershof. Zo gaan we veel meer bezoekers kunnen lokken. Vanaf nu kan je hier echt een dagtrip uitstippelen. Je kan je wagen perfect parkeren aan Het Jagershof en daar iets eten. Daarna kan je een wandeling starten door het bos en halfweg in de Drongengoedhoeve stoppen voor een pannenkoek of een biertje. Dan kan je verder wandelen tot je weer aan je auto bent en eventueel nog eens Het Jagershof binnen stappen. Echt een dagje uit met het hele gezin. En dat is iets wat tot nu soms wat moeilijker was", zegt Goethals.

"Feesten van toekomst"

Paul Van Steelandt en Raoul De Bruyne zijn de eigenaars van de twee horecazaken. Zij zijn blij dat er nu eindelijk een synergie komt tussen de twee zaken in het Drongengoed. "Vroeger was het moeilijk of soms onmogelijk om de twee uitbaters te laten samenwerken", zegt Paul Van Steelandt. "Nochtans is dat nodig om als Drongengoed naar buiten te komen en verder te groeien. Vlamingen willen genieten en na een wandeling hoort daar een drankje of een hapje bij. Vanaf nu kunnen we stellen dat dit in het Drongengoed altijd zal kunnen. We geloven in Kurt Goethals, want hij heeft de Drongengoedhoeve de voorbije drie jaar echt weer op de kaart gezet. Het Jagershof moet ook weer verder uitgroeien als hét restaurant midden in het groen. Met een speeltuin voor de kinderen en een zaal voor feesten tot 150 mensen. Na het eten kan je hier wandelen in het bos, een huifkartocht maken of je laten meenemen door een gids. Dat zijn volgens mij de feesten van de toekomst: meer doen dan enkel gaan eten, maar er ook de natuurbeleving bij steken."


Praktische info vind je op www.drongengoedhoeve.be en op www.het-jagershof.be.