The Paddock herleeft als vakantiewoning

COL 38 BIEDT PLAATS VOOR GROEPEN TOT 40 PERSONEN

Eigenaars Frank Lampole, Ann Reyntjens en Glenn Verledens.
Ronny De Coster Eigenaars Frank Lampole, Ann Reyntjens en Glenn Verledens.
Het vroegere hotel-restaurant The Paddock op de Kluisberg, krijgt een nieuwe bestemming en zal vanaf de herfst in 2018 dienst doen als vakantiewoning 'Col 38'. De nieuwe eigenaars zijn begonnen met grondige renovatiewerken.

The Paddock werd eind jaren '20 in de voorgaande eeuw gebouwd. In die vooroorlogse jaren was de Kluis de place to be voor een gezellige daguitstap. Bij de zaak hoorde ook een rolschaatspiste, die in de jaren '60 werd omgebouwd tot een dancing.

Wielerliefhebbers

"Er zijn nu al vakantiewoningen in en rond het Kluisbos", zegt nieuwe eigenaar Glenn. "Maar de interesse voor de Vlaamse Ardennen neemt toe. Ik denk maar aan de vele wielertoeristen die naar hier komen afgezakt. Om er een weekendje te fietsen, maar ook om wielerwedstrijden als de Ronde van Vlaanderen en andere voorjaarsklassiekers op de voet te kunnen volgen."


Col 38 zal enkel door groepen kunnen afgehuurd worden. "We mikken op een hoger segment", licht Glenn verder toe. "Er zal een ruim salon met een aanpalende keuken zijn.

Mooie blikvanger

Verder ook een speelhoek voor kinderen, een relaxruimte, een fitnesszaal, een vergaderzaal... Iets hogerop ligt bovendien het gekende hotel-restaurant La Sablière, waar ze van een lekker maal kunnen genieten. Op de website zullen we ook alle informatie bezorgen i.v.m. slagers, bakkers en winkels in de buurt. Als je de vakantiewoning gezamenlijk verhuurt, moet je een ruime parking voorzien, ook voor fietsen en motoren. Maar we willen de eigenheid van het Kluisbos zoveel mogelijk behouden en vooral het bos en omliggende groen in de verf zetten. Vanuit Col 38 heb je immers een prachtig zicht op Kluisbergen en het West-Vlaamse hinterland."


De vroeger The Paddock wordt de komende maanden volledig gestript en heringericht. "We willen ook de vroegere dancing aanpakken en daar nog 6 à 7 kamers voorzien", zegt Glenn. "Daar is wel nog veel extra werk voor nodig. Ik denk dat heel wat mensen uit Kluisbergen en buurtbewoners tevreden zullen zijn dat het gebouw eindelijk een nieuwe bestemming krijgt en dat die verkommerde hoek weer een mooie blikvanger op de Kluis wordt."