Politie maakt jacht op man die agenten dreigde aan te rijden in Kluisbergen: ook helikopter ingezet

Ook burgemeester Philippe Willequet kwam ter plaatse.
Ronny De Coster Ook burgemeester Philippe Willequet kwam ter plaatse.
In het Oost-Vlaamse Kluisbergen heeft de politie dinsdagnamiddag een klopjacht gehouden op een man die was weggevlucht bij een wegcontrole. De man zou daarbij ei zo na een agent hebben aangereden.

Agenten van de politiezone Vlaamse Ardennen voerden een verkeerscontrole uit langs de Ronsebaan in Kwaremont, toen een bestuurder daar op de vlucht sloeg. De man zou daarbij zelf geprobeerd hebben om op de controlepost in te rijden. Een agent moest daarbij opzij springen.

De voortvluchtige automobilist scheurde weg in de richting het centrum van Kluisbergen. De politie zette te achtervolging in tot aan het gemeentehuis aan de Parklaan. Daar sprong de man uit zijn wagen en vluchtte hij te voet weg. Vermoedelijk is hij het vrij uitgestrekte natuurgebied Paddenbroek in gelopen. 

Speurhonden en helikopter

De agenten van de lokale politie kregen de hulp van hun federale collega’s, die een speurhond hebben ingezet. Ook een helikopter hielp bij de zoekactie. De voortvluchtige is een man van middelbare leeftijd, gekleed in een geel shirt met korte trainingsbroek. De man verplaatst zich waarschijnlijk te voet in de omgeving van het centrum van deelgemeente Berchem.

Niet gevonden

Aan de hand van de nummerplaat van de auto weet de politie over wie het gaat. “Weliswaar in de veronderstelling dat het de eigenaar van die auto is die ermee reed”, zegt Joost Duhamel, chef van de politiezone Vlaamse Ardennen.  Het zou niet gaan om een man die gezocht wordt voor andere feiten. Volgens de politie was hij ook niet gewapend. “Maar dat hij geprobeerd heeft om in te rijden op een controle en ook op de vlucht slaat, is natuurlijk wel een reden om die man zo snel mogelijk op te sporen”, bedenkt de politiechef. Rond vijf uur bevestigde hij, dat de man niet was gevonden. De zoekactie werd bijgevolg stopgezet.

In de Parklaan was de dader te voet kunnen ontkomen.
Ronny De Coster In de Parklaan was de dader te voet kunnen ontkomen.