Oude klasfoto’s, vlechten en rieten zittingen op Erfgoeddag

Erfgoeddag staat dit jaar in het teken van vakmanschap.
Erfgoeddag2019 Erfgoeddag staat dit jaar in het teken van vakmanschap.
Ter gelegenheid van Erfgoeddag op zondag 28 april stelt Erfdeel Kluisbergen tussen 10 en 12 uur het boek Klassevol Kluisbergen voor in de foyer van zaal De Brug. In het boek kan je door de geschiedenis van Kluisbergen snuisteren aan de hand van oude klasfoto’s.

De mooiste foto’s kan je al bezichtigen op de tentoonstelling in De Brug. Voor 15 euro kan je ook een boek kopen. Na de Erfgoeddag is het boek te koop in het lokaal van Erfdeel Kluisbergen, in de bibliotheek en in het gemeentehuis.

Ambachtslui aan het werk

Niet alleen Erfdeel Kluisbergen organiseert een activiteit voor de Erfgoeddag, je kan ook meekijken over de schouders van enkele ambachtslui. In de Pladutsestraat stelt het vlechtatelier haar deuren open. Je kan er van dichtbij bekijken hoe het een professioneel vlechtatelier in elkaar zit.

Hofke ter Musse nodigt het publiek uit om alles te ontdekken over rieten en biezen zittingen aan de hand van demonstraties. Er is ook een infostand waar je meer te weten komt over traditionele houtbewerking
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.