Oppositieraadslid Johan Devenyns wil af van belasting op motoren in Kluisbergen

Illustratiebeeld - De belasting op motoren voor ondernemingen moet afgeschaft worden, vindt oppositieraadslid Johan Devenyns (N-VA).
Unsplash Illustratiebeeld - De belasting op motoren voor ondernemingen moet afgeschaft worden, vindt oppositieraadslid Johan Devenyns (N-VA).
“Schaf de belasting op motoren af”, dat is wat oppositieraadslid Johan Devenyns (N-VA) vraagt in Kluisbergen. Het gemeentebestuur neemt het voorstel mee naar de meerjarenplanning van 2020-2025.

“De belasting op motoren werd in de jaren ’60 ingevoerd om financiële inkomsten te verwerven op basis van de economische activiteit van een onderneming”, vertelt Devenyns. “Het gebruik van motoren en energie werd hierbij geviseerd om zuivere handenarbeid te beschermen. Zo’n belasting is niet meer van deze tijd en is eigenlijk een pestbelasting voor de ondernemers.” In Kluisbergen bedraagt de belasting 18,6 euro per kilowatt, vanaf een vermogen van 3 kilowatt. “Dat betekent dat onze gemeente na Wichelen het snelst belast en bovendien aan een hoog tarief in vergelijking met andere gemeenten.” Devenyns vraagt aan het gemeentebestuur om de belasting af te schaffen. Burgemeester Philippe Willequet (Gemeentebelangen) en schepen van Financiën Frank De Backer (Gemeentebelangen) zijn het voorstel genegen en zullen bekijken wat ze kunnen doen bij de opstelling van het meerjarenplan van 2020-2025.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.