Mindere weersomstandigheden spelen Zulzeekse Feesten parten, organisatoren zijn ondanks regen tevreden

Raymond van het Groenewoud gaf een geslaagd optreden in de tent.
Lieke D'hondt Raymond van het Groenewoud gaf een geslaagd optreden in de tent.
De grote opkomst is uitgebleven op de Zulzeekse Feesten. Vooral de bezoekers die pas op het laatste moment beslissen en aan de kassa een ticket kopen, zijn thuis gebleven. “En dat terwijl we de hele week perfecte zomeravonden hebben beleefd.”

“Wat een weersomstandigheden”, zucht één van de organisatoren Brecht Lietar. “Tijdens de opbouw puffen en zweten in de hitte met ’s avonds perfecte zomeravonden, in het weekend slecht weer en regen tot laat op de avond. Dat is een domper. We hadden ook een mooie bar gebouwd, daar hebben we extra doeken opgehangen zodat de mensen toch wat beschut konden zitten.”

Het slechte weer heeft gevolgen voor het aantal bezoekers, die niet massaal zijn afgezakt naar de deelgemeente van Kluisbergen. “We merken vooral dat we aan de kassa minder tickets verkopen. Normaal zijn dat er zo’n vijfhonderd, nu halen we nog geen honderd”, zegt Brecht. Voor het hoofdprogramma op zaterdag kwam een duizendtal bezoekers naar de feestweide in Zulzeke. Zij zagen onder meer de Guy Swinnen Band, Raymond van het Groenewoud en Cookies and Cream aan het werk. “Dat we niet dezelfde opkomst zouden halen als vorig jaar met Golden Earring, was wel te verwachten. Dus al bij al zijn we tevreden. We kijken al uit naar wat we voor de editie van volgend jaar in elkaar kunnen steken.”

Meezingen met Raymond van het Groenewoud.
Lieke D'hondt Meezingen met Raymond van het Groenewoud.

Raymond van het Groenewoud

Thuisblijven was voor Nadine Verbeke geen optie. Zij is anderhalf jaar geleden verhuisd naar Ronse en ontdekt nu de festiviteiten in de streek. “Ik kom speciaal voor Raymond van het Groenewoud”, vertelt ze. “Ik ben een grote fan en ik vind het tof dat ik in de streek nog artiesten aan het werk kan zien van mijn generatie. Ook het optreden van Guy Swinnen heb ik erbij genomen, nog zo’n artiest van mijn generatie.” Op de eerste rij gaat Nadine niet staan, daar is de muziek te luid. Maar wat verderop in de tent kan ze wel met volle teugen genieten. “De Zulzeekse Feesten is over het algemeen een mooi festival. De aankleding is leuk en ik vind het ook fijn dat er een bar is waar ik even kan zitten tussen de optredens door.”

Plezier gegarandeerd op het watervoetbaltornooi op zondag.
Lieke D'hondt Plezier gegarandeerd op het watervoetbaltornooi op zondag.

Watervoetbal

Na de optredens op vrijdag en zaterdag staan de Zulzeekse Feesten op zondag in het teken van een watervoetbaltornooi, een streekbierentocht, foodtruckfestival en eetfestijn. De Flames, enkele dames uit Ronse, doen hun uiterste best tijdens het watervoetbaltornooi. “Het is leuk, maar moeilijk”, reageren ze tussen de wedstrijdjes door. “Vooral als je uit het zwembad komt, is het koud. Het is jammer dat het niet zo warm is als de voorbije dagen, maar we amuseren ons wel.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.