Gewapende en gemaskerde overvallers knevelen slachtoffer bij homejacking in Kluisbergen

Ronny De Coster
In een villa aan de Ronde van Vlaanderenstraat op de grens van Kluisbergen en het Waalse Mont-de-l’Enclus hebben twee gemaskerde en gewapende mannen vanavond een gewelddadige homejacking gepleegd. Ze knevelden hun slachtoffer en bedreigden de man met een mes en een vuurwapen.

De overval gebeurde maandagavond in een huis net over de taalgrens tussen Kwaremont (Kluisbergen) en Mont-de-l’Enclus. De daders belden aan en bedreigden meteen de bewoner toen die de deur open maakte.

De beide overvallers hielden hun gezicht verstopt achter een bivakmuts. Ze waren ook alle twee gewapend: de ene droeg een revolver, de andere had een mes bij. Terwijl ze de bewoner met die wapens bedreigden, dwongen ze hem om op een stoel te gaan zitten. Daar bonden ze de man met touwen aan vast.

Weg met geld en auto

In het huis gingen de overvallers op zoek naar geld. Het is niet duidelijk hoe groot de som is die ze hebben gestolen. Ze graaiden ook de autosleutels van het slachtoffer mee en vertrokken met zijn wagen. Het voertuig is verder in de straat stil gevallen, waarna de gangsters te voet zijn weg gevlucht. Politiepatrouilles van de zones Ronse en de Vlaamse Ardennen en hun Waalse collega’s hebben in de wijde omgeving nog een klopjacht georganiseerd. Rond het huis is ook nog gezocht met een speurhond. Maar de overvallers zijn kunnen ontkomen. De politie heeft ook het Buurtinformatienetwerk opgestart en roept op tot waakzaamheid in en rond Kwaremont en Mont-de-l’Enclus. Volgens het signalement is er sprake van een dader van rond de vijftig en een kompaan van ongeveer twintig jaar. Het is niet bekend welke taal de overvallers spreken.

Zwaar onder de indruk

Het slachtoffer van de gewelddadige homejacking is een zakenman van middelbare leeftijd. Hij raakte bij de overval niet gewond, maar verkeerde wel in shock. De man was te zwaar onder de indruk om te getuigen over wat hem was overkomen.

Het parket van Doornik heeft een forensisch team gestuurd om de villa waar de homejacking zich heeft afgepeeld en de auto van het slachtoffer op sporen te onderzoeken.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • avelino garcia

  Het leven in België is gevaarlijker geworden voor de modale burger , dankzij de laksheid van politiek en gerecht en de liberale open grenzen politiek, wie hier aankomt zonder middelen van bestaan kan zich hier moeiteloos installeren en aan zijn criminele activiteiten beginnen , worden ze gesnapt dan nog blijven ze gewoon rondlopen en doen ze gewoon verder. Alleen als er een politieker belt voor inbraak staan ze er binnen de 5 min. met 4 combi's.

 • Josiane De Rouck

  Nergens nog veilig ...!

 • Johan Vanhoutteghem

  Heftig! Spijtig dat mensen dit moeten meemaken. Jezelf goed beveiligen is een must, zelfs een minimum. En zeker de deur niet zomaar opendoen vooraleer je van binnenuit weet wie er voor staat, en dan nog!

 • Kai Rombouts

  tja, ze spreken zelden Nederlands mijnheer. Maar we moeten ze wel welkom heten en je andere kaak aanbieden als ze erop kloppen. Diep buigen en vooral geen geweld tegen hen plegen want je zal de enige zijn die op het strafbankje zal zitten voor de links geïndoctrineerde rechter die u zeer zwaar zal straffen als u kansparels durft aanduiden als agressor.

 • Elie Peeters

  Ik hoop dat de daders snel gevat worden. Dit zal wel een hele shock voor het gezin met zich meebrengen. Hopelijk voelen de slachtoffers hun snel terug de oude. Ik ben wel benieuwd naar de nationaliteit van de daders...