Geen nieuwjaarscadeau voor stakende werknemers Utexbel

Het Ronsese textielbedrijf Utexbel, dat ook een vestiging heeft in Ruien, gaf haar werknemers die op 7 oktober deelnamen aan de nationale stakingsactie geen nieuwjaarsgeschenk.

"Werknemers die niet staakten kregen wel een cadeau van Utexbel", zegt Maya Braeckman (ABVV) namens het vakbondsfront met ACV en ALCVB. "Dat is een 19de-eeuwse manier om met personeel om te gaan." Vandaag krijgen alle werknemers, ook diegene die gestaakt hebben, van het gemeenschappelijk vakbondsfront suikerwafels als nieuwjaarscadeau. "Het kan toch niet dat door de ingesteldheid van de Utexbel-directie het personeel tegen elkaar wordt uitgespeeld. Waarom zouden we geen goede werknemers meer zijn als we aan een nationale staking deelnemen? Het is niet omdat werknemers opkomen voor hun rechten, dat ze niet beloond mogen worden voor het goede werk dat ze de rest van het jaar deden." Het vakbondsfront wijst er nog op dat er op 7 oktober geen stakingspiketten aan de toegangen van de verschillende bedrijfsvestigingen stonden.

De Utexbel-directie wil er niet uitgebreid over communiceren. "We hebben er al over gecommuniceerd met de secretarissen van de vakbonden", klonk het bij Utexbel. "We willen daar verder geen informatie over geven." (MDVR)