Domein Kluisbos vindt nieuwe uitbater

JURGEN (41) ZAL OOK IN WINTER ACTIVITEITEN ORGANISEREN

Jurgen De Turck met zijn vriendin Manuella Desmet.
Foto Ronny De Coster Jurgen De Turck met zijn vriendin Manuella Desmet.
Het recreatiedomein in Kluisbergen heeft een nieuwe enthousiaste uitbater. Jurgen De Turck (41) verkreeg bij de gemeente een concessie en zal de volgende vijf jaar Villa Vogelsanck en het recreatiedomein uitbaten. "Toen ik in de krant las dat het zwembad zou sluiten, heb ik 's nachts nog een e-mail gestuurd naar de burgemeester."

In 2016 zette de gemeente het recreatiedomein nog te koop, maar dat bleek geen haalbare kaart. "Omdat er problemen zijn met de zonevreemdheid van het gebied, konden we het nog niet verkopen. Ondertussen zijn we op zoek naar een oplossing, maar in tussentijd hebben we een nieuwe uitbater aangeduid", verduidelijkt burgemeester Philippe Willequet (Gemeentebelangen). Die nieuwe uitbater is Jurgen De Turck. Samen met zijn vriendin Manuella Desmet (32) ziet hij een mooie toekomst voor Domein Kluisbos, al zal dat zonder het zwembad zijn. "Dat is vooral een kwestie van vergunningen. Het zwembad ligt hier zonevreemd, dus het is de moeite niet om daar veel geld in te investeren." Het domein heeft volgens De Turck voldoende troeven om het te maken zonder het plonsbad. "We willen ervoor zorgen dat het geen exclusieve zomerlocatie wordt. Ook in de winter zullen we activiteiten organiseren, zoals een mobiele speeltuin voor kinderen, sportwedstrijden op grote schermen of feesten." De nieuwe uitbater kan het winterprogramma meteen uittesten, want in februari gaat de cafetaria al opnieuw open.

Ideale locatie

Ook de twee vakantiehuizen van Villa Vogelsanck zijn opgenomen in de concessie en vallen vanaf januari onder de verantwoordelijkheid van De Turck. "Dat is de ideale locatie voor bosklassen, maar eigenlijk kan iedereen daar terecht. We zullen ook samenzitten met Natuurpunt om van het bos en de locatie één geheel te maken. Verder zullen we ook het sportaanbod verruimen, door bijvoorbeeld oriëntatielopen te organiseren en mountainbikes te verhuren."

Avontuur

Voor het koppel zal de carrièreswitch een avontuur zijn. Desmet zal haar vriend bijstaan, maar blijft aan de slag als verpleegster. De Turck werkte tot voor kort als productieverantwoordelijke bij Mercury Flooring in Waregem, een bedrijf dat matten maakt. Toen hij zag dat het domein te koop stond, reageerde hij meteen. "Ik heb 's nachts nog een mail gestuurd naar de burgemeester en ik ben meerdere keren komen kijken. Ik heb dan ook Toerisme gestudeerd, wat toch wel mijn grote liefde is. Ik heb er altijd van gedroomd een camping te openen in het buitenland tussen de bergen, maar het is de Kluisberg geworden", lacht De Turck. "Hopelijk kunnen we goed samenwerken met de gemeente zodat het domein opnieuw goed kan draaien." Ook burgemeester Willequet ziet de samenwerking zitten. "Hij is heel enthousiast en we zijn ervan overtuigd dat er een goede synergie zal zijn tussen hem en de gemeente."