Deze politici houden het droog in februari

Gerrit Depaepe (links, Zingem) en Dirk Martens (rechts, Gavere) heffen samen met de collega's het glas op een alcoholloze maand.
Foto Anthony Statius Gerrit Depaepe (links, Zingem) en Dirk Martens (rechts, Gavere) heffen samen met de collega's het glas op een alcoholloze maand.
Tien politici uit negen Oost-Vlaamse gemeentes, waaronder Kruishoutem, Wortegem-Petegem, Kluisbergen, Gavere, Oudenaarde en Zingem zweren een maand lang alcohol af. Hiermee springen ze op de Tournée Minérale-trein. Ze roepen hun colleges en inwoners op om met hen de uitdaging aan te gaan.

De tien politici die in februari enkel alcoholvrije drankjes zullen vragen op recepties troepten samen in Cocktailbar Tipic op de Markt van Deinze. De vrijwilligers die het gedurende vier weken droog zullen houden zijn Rita Vande Moortele (Kruishoutem), Isabelle Van den Dorpe (Wortegem-Petegem), Viviane De Preester (Nazareth), Trees Van Hove (Deinze), Linda Van den Abeele (Kluisbergen), Tanja Eeckhout & Dirk Martens (Gavere), Kristof Vanden Berghe (Sint-Martens-Latem), Stefaan Vercamer (Oudenaarde) en Gerrit Depaepe (Zingem).


"Belgen zijn Bourgondiërs; we genieten graag van lekker eten en daar hoort voor velen een glaasje bij", zegt schepen van Welzijn Trees Van Hove (CD&V). "Waar we niet meer bij stilstaan is dat er ook wat risico's verbonden zijn aan dagelijks alcohol drinken. Er zijn genoeg redenen om alcohol een maand lang aan de kant te zetten. We hebben als schepenen een voorbeeldfunctie naar onze burgers en moedigen verenigingen, adviesraden en organisaties aan hun alcoholvrij aanbod te verruimen."


Info via de facebookpagina van Meer van Zonder en www.tourneeminerale.be. (ASD)