Café Molen ten Hotond onder de sloophamer

De afbraak van het gekende café op de Hotond is begonnen.
Lieke D'hondt De afbraak van het gekende café op de Hotond is begonnen.
De afbraak van café Molen ten Hotond in Kluisbergen is begonnen. Net voor de jaarwisseling tapten uitbaters Martine De Vos en Guy Vande Wiele hun laatste pintjes in het café, maar nu moet het gebouw plaats ruimen voor het Hotond Sporthotel.

Slechts enkele dagen na de sluiting van het bekende café op de Hotond zijn arbeiders al druk in de weer om het gebouw te slopen. Ondertussen zijn de ramen verwijderd en zijn de dakpannen weggenomen. De komende weken zal het gebouw volledig met de grond gelijk gemaakt worden. Op de vrijgekomen ruimte zal Pieter Loose, de initiatiefnemer van Hotond Sporthotel, een park laten realiseren dat voor iedereen vrij toegankelijk zal zijn. Dat park zal aansluiten bij het gloednieuwe hotel en restaurant dat momenteel wordt gebouwd naast het café.

Nieuw café

Op de site zal ook een nieuw café komen, dit keer in de bekende molen. Daar zal ook de geschiedenis van de site nadrukkelijk aanwezig zijn. Bezoekers zullen ook makkelijker boven op de molen van het uitzicht kunnen genieten.

De opening van het Hotond Sporthotel staat gepland op 7 april 2019, de dag van de Ronde van Vlaanderen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.