Twintiger valt achterneef aan met machete: drie jaar cel

Themabeeld.
photo_news Themabeeld.
Een discussie tussen A.H. (24) en zijn achterneef A.C. (34) liep op 11 juni 2016 in Kinrooi danig uit de hand. De twintiger trok een machete uit zijn broekzak en haalde uit naar zijn neef. De man werd ernstig gewond aan de arm en houdt een blijvende invaliditeit over aan de mesaanval. Aanleiding was een discussie rond het roken van joints tijdens de ramadan.

Het slachtoffer uit Kinrooi fietste op die elfde juni rond 17 uur naar huis. Op de Neeroetersesteenweg in Kinrooi liep een discussie over het roken van joints tijdens de ramadan met zijn achterneef A.K. (24) grondig fout. De twintiger pikte het niet dat zijn neef hem daarover opmerkingen maakte en trok tijdens de ruzie plots een mes van 50 centimeter uit de achterzak van zijn broek.

Blijvend letsel

Hij viel aan en raakte het slachtoffer een eerste keer met de platte zijde van het mes op het achterhoofd. De volgende slagen weerde A.C. af met zijn linkerarm. Daardoor liep hij hakletsels op aan de onderarm, een snijletsel in de pols en een ellepijpbreuk. Een familielid bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis van Maaseik, waarna hij overgebracht werd naar het UZ Leuven. De man houdt een blijvend letsel over aan de aanval.

A.K. (24), die op het ogenblik van de feiten illegaal in het land verbleef, daagde zelf niet op voor de strafrechter in Tongeren en stuurde ook geen advocaat. De strafrechter verwees naar de bijzonder agressieve ingesteldheid van de twintiger en veroordeelde hem naast de celstraf ook tot een boete van 1.200 euro. Aan het slachtoffer moet A.H. een schadevergoeding van ruim 100.000 euro betalen.