Koningin belt Kinrooise verpleegster Esther om haar te bedanken: “Het was een hartverwarmend gesprek. Ik werd er even stil van”

Esther kreeg vrijdagmiddag een speciaal telefoontje.
Wit-Gele Kruis Limburg Esther kreeg vrijdagmiddag een speciaal telefoontje.
“Goedemiddag, u spreekt met koningin Mathilde.” Als je zo’n telefoontje krijgt, denk je al snel aan een grap, maar verpleegkundige Esther uit Kinrooi kreeg vrijdagnamiddag daadwerkelijk de koningin aan de lijn. Ze werkt als verpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis. “Ik beloofde haar om de patiënten niet in de steek te laten”, vertelt Esther.

Esther kreeg op voorhand via het Wit-Gele Kruis de vraag of onze koningin met haar mocht bellen. Toen het zover was, herkende ze haar stem dan ook meteen. “Ik voelde me vereerd en was echt onder de indruk. Zoiets maakt niet iedereen mee in zijn leven. Het was een hartverwarmend gesprek waarin zij heel veel dankbaarheid toonde ten aanzien van mij en van hulpverleners.”

Volgens de Kinrooise klonk Mathilde erg oprecht. “Ze beseft dat het moeilijke tijden zijn, ook op psychologisch vlak. Ik benadrukte dat we er alles aan doen met alle organisaties om het welzijn van de mensen te garanderen. Zij gaf aan dat ze dat weet en dat deed deugd. We stoppen ons hart en onze ziel in deze job en zo’n telefoontje geeft dan extra moed. Het ergste moet nog komen, dus we moeten sterk zijn.”

“Gelukkig”

Op het moment van het telefoontje zat Esther bij patiënt Anneke in Bree. “Achteraf was het toch even stil in de kamer”, glimlacht de verpleegster. “We keken naar elkaar en voelden een intense sfeer, waar we allebei gelukkig van werden.” Het Wit-Gele Kruis staat vooral in voor de thuisverpleging van mensen. De zwaarste coronapatiënten krijgen de verplegers voorlopig niet onder hun hoede, maar toch worden ze ook geconfronteerd met de onzekere tijden waarin we ons bevinden. “We proberen de warme kwaliteitsvolle zorg aan huis verder te zetten”, is Esther duidelijk. “Uiteraard voelen we de angst ook bij onze patiënten en proberen we hen gerust te stellen. Voor ons is het belangrijk dat we overal blijven langskomen en dat alles in absolute veiligheid gebeurt. Ik wil onze organisatie danken voor de steun en alle anderen in de zorgsector een pluim geven voor het geleverde werk.” 

 Goede band

Het Wit-Gele Kruis en het koningshuis hebben een goede band. “De koningin bezocht het Wit-Gele Kruis in 2017 ter gelegenheid van ons 80-jarig jubileum en ook koningin Paola kwam al langs bij onze organisatie”, vertelt communicatiemedewerker Ralph Gregoor. De vraag om met een thuisverpleegkundige te kunnen bellen kwam van het paleis omdat onze koningin wilde horen hoe het er in deze crisis op het terrein aan toe gaat, zowel bij de verpleegkundigen als bij ouderen die nu vaak geïsoleerd raken.”