Kinrooinaar(18) rijdt man (57) en hond aan en pleegt vluchtmisdrijf: slachtoffer en dier niet in levensgevaar

Het ongeval vond plaats op de Breeërsteenweg
Google Maps Het ongeval vond plaats op de Breeërsteenweg
In Kinrooi is de nacht van vrijdag op zaterdag een 57-jarige man die zijn hond aan het uitlaten was, aangereden. De 18-jarige dader uit Kinrooi pleegde vluchtmisdrijf, maar is intussen gevat door politie CARMA.

Het ongeval vond plaats aan de Breeërsteenweg iets na middernacht. Het slachtoffer was in het bijzijn van het hondje. De voetganger wandelde in de richting van Kinrooi-centrum en werd langs achter aangereden. 

Door de klap bleven er enkele onderdelen van de wagen op de plaats van de feiten achter, zo kon de verdachte zaterdagmiddag worden teruggevonden. De jonge bestuurder werd op het commissariaat verhoord en later op de avond opnieuw in vrijheid gesteld. Hij zal zich later nog moeten verantwoorden.

Het slachtoffer werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht maar was niet in levensgevaar. Het hondje stelt het eveneens oké.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Vos

  Levensgevaar of niet. Die bestuurder moet een levenslang rijverbod krijgen! Iemand aanrijden kan gebeuren, maar het minste wat je kan doen is uitstappen, hulpdiensten bellen en hulp verlenen aan het slachtoffer! Als je dit niet kan, is het onverantwoord om met een voertuig te rijden! Vandaag een man en een hond en morgen misschien een kindje!

 • ANN LIMBOS

  Die loopt vrij rond ???

 • Bob VERSCHUEREN

  De vluchter werd na verhoor vrijgelaten........... Het slachtoffer ligt 'gevangen' in het ziekenhuis om te herstellen van zijn zware kwetsuren, veroorzaakt door diegene welke nu terug thuis zit. De logica ontgaat mij hier even, maar het zal wel aan mij liggen zeker ?

 • Jos Plessers

  Als voetganger kan je zelf ook veel doen om dit te voorkomen.Bv,in tegenrichting lopen,fluovestje,grote weg vermijden etc

 • Jack Vanderveen

  Vervaeke Marc, ik denk zo dat het een ieder vrij is, ongeacht het tijdstip van de dag, om zijn huisdier uit te laten. meer vraagtekens stel ik bij de autobestuurder.