Gezocht: stewards die oogje in het zeil houden aan de Maasplassen

Een politieboot krijgt nu ook versterking van Maasstewards die in het seizoen  een oogje in het zeil houden.
Marco Mariotti Een politieboot krijgt nu ook versterking van Maasstewards die in het seizoen een oogje in het zeil houden.
Het Maasplassengebied in Kinrooi zal voortaan gecontroleerd worden door stewards. Het gebied strekt zich uit van aan hotel de Spaenjerd tot het oosten van Kessenich en is bijzonder populair in het lente- en zomerseizoen. 

De Maasstewards zullen dienen om sociale controle uit te voeren in het gebied met daarbij een signaalfunctie naar het gemeentebestuur en de politie. Ze moeten aanspreekpunt zijn voor bezoekers in het gebied, info verstrekken via infobrochure en vaststellingen registreren in een logboek;

“Het spreekt voor zich dat een Maassteward een voorbeeldfunctie is en dat het eigen gedrag dan ook onberispelijk moet zijn", zegt burgemeester Jo Brouns (CD&V). “Ze moeten ook discreet omgaan met de vaststelling.”

Vacature

Wie Maassteward wil worden, kan een aanvraag indienen bij de dienst vrije tijd. “Daar moet dan een uittreksel uit het strafregister en een pasfoto bij zijn. Men dient ook een gedragscode te ondertekenen.”

Voor de herkenbaarheid moet een Maassteward een jas en polo dragen die ter beschikking gesteld wordt door de gemeente. “Er is geen financiële vergoeding voorzien maar een gelegitimeerde Maassteward is wél verzekerd en krijgt een Maasstewardpas geldig voor één jaar. Hij of zij wordt geacht om eventuele bijscholingen te volgen en om ook een handje te helpen bij het regelmatig onderhoud van het gebied.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.