De grote verhuis van Botel Ophoven

Het vrachtschip en alle activiteiten krijgen een nieuwe ligplaats

De huidige ligplaats van de hotelboot aan de Maasdijk te Ophoven.
Gunther Bomans De huidige ligplaats van de hotelboot aan de Maasdijk te Ophoven.
Botel Ophoven (Kinrooi) zal op dinsdag 9 oktober verhuizen naar een nieuwe vaste ligplaats. De hotelboot met zijn slaaphutten ligt al 10 jaar op dezelfde locatie op de grote Maasplas aan de Maasdijk, langs de gebouwen van Marec. 

De nieuwe ligplaats van het vrachtschip komt in de buurt van het incubatorgebouw van Agropolis, tussen Geistingen en Kessenich. "We maken de oversteek met ons vrachtschip en onze activiteiten", zegt Katy Stroobants van Botel. "We gaan van de ‘kleine’ Spaanjerd, naar de ‘grote’ Spaanjerd met een prachtig uitzicht en liggen langs het nieuw aangelegde fietspad tussen fietsknooppunt 21 en 22. Aan de andere kant van de dijk is er meer parkeergelegenheid en er is zelfs een rolstoelhelling zodat we nog beter toegankelijk zijn. We liggen daarbij op wandelafstand van het mooie natuurgebied Koningsteen-Kollegreend wat de beleving van rust en ontspanning aan boord nog verder zal versterken met nieuwe activiteiten. De vloot van Stilsloep (Elektrisch aangedreven sloep waar je zelf mee kan varen op de prachtige Maasplassen, nvdr.) zal aanzienlijk worden uitgebreid met een nieuw type elektrische boten. Onze gasten zullen daarmee ten volle het RivierPark Maasvallei kunnen ontdekken en beleven zowel op het land als op het water."

De nieuwe locatie biedt veel meer mogelijkheden in vergelijking met de huidige plaats die toch wat verdoken ligt

Katy Stroobants

Katy: "Na 10 jaar ondernemen vormt deze nieuwe stek ook voor ons een compleet nieuwe uitdaging. We zullen in 2019 opengaan als fietscafé met de inrichting van een lounge terras op het panoramadek. Bovendien openen we ons restaurant met een gezond en verantwoord menu met een breed pallet aan lokale en seizoensgebonden smaken."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.